Volgens onderzoek zou het libido lijden onder teveel training. Hoewel sporten over het algemeen zorgt voor meer testosteron en daarmee meer zin om tussen de lakens te duiken, blijkt er een omslagpunt waar dit juist minder wordt. Ervaren jullie dit ook en zijn jullie tijdens het wedstrijdseizoen dan ook minder actief tussen de lakens? We hebben het jullie gevraagd op Instagram en dit zijn de uitkomsten!

(tekst gaat verder onder de foto)

Op de vraag of jullie je herkennen in een verlaagd libido na hard trainen, zijn jullie duidelijk: de meesten van jullie doen dat niet. Eerder ,,omgekeerd”, aldus ‘Turbotijm’. ,,Andersom juist”, vertrouwt ‘San4tryathlon’ ons toe. ‘Michellevd88’ neemt het zekere voor het onzekere: ,,Stoppen met trainen dus.” Stijn Jansen houdt voor deze vraag zijn eigen ervaring voor zich: ,,Voor alle kritiek die ik ga krijgen, is het verstandig dat ik hier geen mening over uit.” Toch heeft Sylvain La Fontaine een goede tip voor Jansen: ,,Dan kan Stijn extra hard trainen, hij heeft toch geen vriendin”, met een duidelijke knipoog.

(tekst gaat verder onder de foto)

Jullie ervaren dus eigenlijk geen verlaagd libido, ook niet als jullie harder trainen, maar hoe gaat het tijdens de wedstrijdperiodes? Zijn jullie dan misschien toch minder actief tussen de lakens? Stefan van der Pal heeft daar geen last van: ,,alleen maar meer” antwoordt hij. Ook Sven Goossens is ,,juist meer” actief. Toch horen we op deze vraag ook andere geluiden, ,,dat dan weer wel”, biecht ’16myr’ op. ,,Dan een beetje misschien?” vraagt Nelleke Baldé zich af, terwijl ‘Ramon_lwd’ met zijn hoofd alweer bij de training is: ,,seks is ook training”. Wij gokken dat het onder de core stability valt. Toch zijn er meer atleten die naast het plezier nog meer nut uit een vrijpartij halen. Martijn Dekker: ,,Het zorgt voor ontspanning en de juiste spierspanning.” Dekker is niet de enige, ,,het helpt ontspannen, zeker tijdens de rustweken”, knipoogt ‘Diyah_xtri’.

Helaas blijft Stijn Jansen ons op deze vraag ook het antwoord schuldig: ,,Omdat mijn ouders dit ook lezen is het verstandig hier geen antwoord op te geven”, zegt hij met een extra knipoog.