Ironman kondigde gisteren maar liefst twee nieuwe races aan: Ironman 70.3 Porec (Kroatië) en Ironman 70.3 Tangier (Marokko). Laatstgenoemde wedstrijd vervangt Ironman 70.3 Marrakesh.

Ironman 70.3 Porec

Op 16 oktober 2022 zal het losgaan in Kroatië, aan de kust van de Istraian Peninsula, tijdens Ironman 70.3 Porec. De afgelopen twee jaar organiseerde Porec al een Ironman 5150, maar de organisatie zal nu dus ook een Middle Distance op het programma hebben.

Voor deze middenafstand zullen atleten 1900 meter zwemmen door het kristalheldere water bij het Zelena Resort. Vervolgens springen zij in het zadel voor 90 kilometer fietsen door het beroemde Truffle bos, waarbij zij de steden Livade en Motovun doorkruisen. Tot slot lopen atleten een halve marathon langs de kustlijn van Porec.

Ironman 70.3 Tangier

Nadat Ironman al eerder een Ironman 70.3 organiseerde in Marrakesh – een wat chaotische race voorin het veld aangezien een aantal pro’s verkeerd reden – verplaatst het evenement nu naar Tangier, aan de noordwest kust.

“Zodra de zon opkomt beginnen de deelnemers van de Ironman 70.3 Tangier hun dag met één zwemronde van 1900 meter in de Mediterraanse zee in de baai van Tangier”, vertelt Ironman. “Ze fietsen vervolgens 90 kilometer langs Merkel Beach Road en door het bijzondere Cap Spartel reservaat met mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan in de achtergrond. De halve marathon begint in de Tangier Marina en bestaat uit drie rondes van zeven kilometer langs de boulevard.”