Ironman breidt verder uit in Taiwan en voegt een derde race in het land toe aan de kalender: Ironman 70.3 Kenting. Daarmee keert Ironman terug naar de locatie van hun eerste Taiwanese race ooit, in Kenting in 2010. Naast deze wedstrijd in Azië, kondigde Ironman ook een vijfde race in Mexico aan: Ironman 70.3 Acapulco Riviera Diamante.

Ironman 70.3 Kenting

Op 25 april 2021 gaat het los in Kenting. Een maand eerder, 21 maart, vindt Ironman Taiwan plaats en op 12 september staat Ironman 70.3 Taiwan (in Taitung) op de kalender. Aan triathlons geen gebrek op het eiland, want atleten hebben ook nog keuze uit de Middle en Long Distance van Challenge Taiwan – in Taitung – in hetzelfde weekend als de nieuwe Ironman 70.3 Kenting.

“Ironman 70.3 Kenting, Taiwan begint met een 1900 meter lang zwemonderdeel in het kalme en kraakheldere water van The Little Bay”, verklaart Ironman. “Atleten maken zich daarna op voor een prachtig 90 kilometer lang fietsonderdeel over twee rondes langs de kust van Zuid Taiwan. Tijdens de vlakke en snelle halve marathon van twee rondes, zullen atleten over een heen en weer parcours langs de zuidelijkste kustlijn van de South China Sea lopen, terwijl zij omringt worden door mooie natuur. Vervolgens finishen ze op het Howard Beach Resort.”

Ironman 70.3 Acapulco Riviera Diamante

Op 23 mei 2021 kunnen triatleten zich wagen aan de Ironman 70.3 Acapulco Riviera Diamante in Mexico. “Acapulco staat bekend als één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Latijns-Amerika”, aldus Ironman. “De stad trekt al sinds 1940 toeristen van over de hele wereld aan richting de Pacifische kust van Mexico. Acapulco staat bekend om haar prachtige stranden, bijzondere keuken, Latijnse cultuur en de relaxte sfeer.”

Atleten zwemmen in de baai van Acapulco, fietsen langs verschillende kustdorpjes en genieten ook tijdens het lopen nog van uitzicht op de helderblauwe zee.