Toen het coronavirus in het begin van dit jaar toesloeg, verdween de ene na de andere race van de kalender. Uiteraard gold dit ook voor Ironman races en daarom kwam de organisatie in maart met iets nieuws: Ironman VR. Zo konden atleten thuis – of het nu indoor of outdoor was – wekelijks aan wedstrijden deelnemen. 97 atleten maakten hier zo dankbaar gebruik van dat zij geen enkele van de 34 sessies oversloegen. Om deze trouwe groep te bedanken, kregen zij een plaatsje op een Wall of Fame.

“We feliciteren de 97 legendes die aan iedere Ironman VR wedstrijd van de Ironman Virtual Club deelnamen en daarmee aan de wereld bewijzen dat #AnywhereIsPossible”, schrijft Ironman op Facebook.

Veel van de 97 ‘legendes’ reageren op het bericht. Eén van hen is Jason Smit: “Bedankt dat jullie deze virtuele races hebben georganiseerd! Ik voel mij vereerd dat mijn naam op dit lijstje met legendes staat!” Kelsey Bracewell is ook blij met deze mooie vermelding: “Door deze races ben ik in dit uitdagende seizoen gemotiveerd gebleven. Heel erg trots om naast 96 andere atleten als een legende op dit lijstje te staan!” Raymond Posadas kan zich daar ook bij aansluiten: “Ik zou gek zijn geworden tijdens deze pandemie als ik deze wekelijkse ‘races’ niet had gehad. Bedankt Ironman VR. Ik voel mij vereerd om onderdeel te zijn van deze ‘Wall’. Gefeliciteerd allemaal!”

Overigens is er ook een aantal atleten die ook aan alle 34 wedstrijden deel zouden hebben genomen, maar hun naam niet terugzagen in de Wall of Fame. Ironman heeft aangegeven dit verder uit te zoeken.