Ironman verwelkomt in 2022 een nieuwe race in Duitsland: Ironman 70.3 Erkner in de provincie Brandenburg. De wedstrijd zal plaatsvinden op 11 september 2022. Erkner is een klein dorp met zo’n 12.000 inwoners en ligt ongeveer twintig kilometer ten oosten van Berlijn.

“We zijn blij dat we ons Ironman merk verder uit kunnen breiden in Duitsland met de aankondiging van Ironman 70.3 Erkner in Brandenburg”, aldus Thomas Veje Olsen, ‘Head of Operations’ bij Ironman Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Samen met de organisatie van de voormalige Erkner Triathlon zullen we onze passie en liefde voor de sport inzetten om een geweldig evenement te creëren voor onze atleten.”

Deelnemers aan Ironman 70.3 Erkner zullen hun race beginnen met een zwemonderdeel in Dämeritzsee, een meer in de buurt van Berlijn. Vervolgens zullen zij over een vlakke en grotendeels bochten vrije ronde van 90 kilometer langs de Spree River het fietsonderdeel afwerken. De halve marathon bestaat uit drie rondes door het centrum van Erkner, langs het Gerhart-Hauptmann-Museum en langs een gedenkteken voor Gerhart Hauptmann, winnaar van een Nobelprijs voor literatuur.