lanzavip450
De interviews staan online
Bekijk de finishfoto's in het foto-album
xls Download de finishlijst met Belgen

Zondag 20/5 : de interviews

Luc Van Lierde

Luc is intussen weer volledig onder de levenden. Hij zag er even heel slecht uit toen hij aan de finish in elkaar zakte. Hij lag nog een hele tijd na te trillen op het veldbedje van de medische ploeg. Toch bewees Luc hiermee dat hij op zijn 38 nog lang niet afgeschreven is en dat hij nog in staat is om heel diep te gaan.

Marc Herremans

Marc heeft heel de wedstrijd gevolgd. Op de plaatsen waar we Luc gingen aanmoedigen, stond Marc er op om met zijn looprek recht te staan. Ook tijdens de marathon heeft hij de hele tijd recht gestaan om Luc te motiveren. Toch is aan de zij-lijn staan niks voor Marc. Hij komt terug !!
Volgend jaar staat Marc hier in Lanzarote terug aan de start van de Ironman!!

Nico Huyberechts

Nico, hoe is je voorbereiding verlopen? Zijn er grote verschillen met vorig jaar?
Eigenlijk was de voorbereiding voor mij min of meer de zelfde als andere jaren. Rond pasen ben ik 10 dagen op stage geweest in Zuid Frankrijk. Ik ben misschien ietsjes vroeger met lange duurtrainingen begonnen dan anders. Maar ik werk nog fulltime, dus mijn trainingsvolume ligt min of meer vast.

Je was met de 15e plaats de eerste Belgische age-grouper en 3e age-grouper overall. Vertel eens even kort hoe de wedstrijd voor jou verlopen is.
Bij het zwemmen waren de eerste 1000m verschrikkelijk. Het was een enorm gewoel. Ik raakte niet echt in mijn tempo. 'k Heb ook regelmatig een borrel zout water binnen gekregen. Eens vanaf het eerste keerpunt begon ik stilaan mijn draai te vinden. Ik heb de 2e ronde een beetje trager gezwommen dan mijn eerste, maar het voelde wel veel comfortabeler aan. Mijn zwemtijd was 2 minuten trager dan vorig jaar, maar de stroming zat anders dit jaar. Dat maakte het een beetje lastiger.
Op de fiets heb ik mijn eigen tempo gereden. Ik reed in de buurt van Eric De Beuckelaer en die 2 mannen van LTTL (Marc en Wim). Doordat de wind anders zat dan normaal, was het 2e deel van het parcours lastiger dan het eerste. Tot in Arrieta ging het vlot. Daarna was er een stuk met stevige wind op kop richting Nazaret. In de laatste kilometers hadden we ook nog wat wind mee om binnen te rijden. Tijdens het fietsen viel er af en toe een beetje motregen, wat wel voor wat afkoeling zorgde.
Bij het aanvatten van de marathon had ik wat pijn in mijn onderrug. Ik heb dat nog al gehad en wist wel dat het ging over gaan. Eens die pijn weg, ging het vrij vlot tot 25km. Van 25->30km was voor mij het moeilijkste moment. Ik was door mijn suikers heen. De laatste ronde heb ik nog een Sqeezy met cafeïne genomen en ik kwam er weer door. De laatste km's weet je ook dat het enkel nog binnen lopen is. Vorig jaar had ik een tijd van 10u04'50", dit jaar finishte ik in 9u44'11". Het grote verschil zat hem vooral in het fietsen.

Waar zien we jou de komende maanden nog aan het werk?
Ik ben dit jaar bij de age-groupers gestart en heb mijn ticket voor Hawaii. Dus hoogst waarschijnlijk geen Zofingen dit jaar. Als ik voldoende recupereer, start ik over 2 weken in de 1/2e triathlon van Leuven. Daarna Brasschaat en Eupen. In September wil ik wel nog eens gaan duathlonnen in Grevenmacher.

Dus bijna alleen triathlon en geen duathlon meer?
Ik ben een man van de lange afstand. In Belgie is bijna niks maar aan LD duathlon. Misschien doe ik Geel wel mee als het in mijn planning past. En zowiezo, op LD kan je de 2 blijven combineren. Veel kan ik in het zwemmen niet meer verbeteren. Het is kwestie van het te onderhouden. Ik hoef ook niks meer te bewijzen. Ik doe wat ik graag wil doen. Ik wil me gewoon nog wat amuseren.

Eric De Beuckelaer

Hoe was jouw voorbereiding?
Wel eigenlijk niet zo goed. Ik had de laatste weken enorme last van mijn rug. Waarschijnlijk iets te zwaar opgenomen en dat is in mijn rug geschoten. Het zwemmen ging vrij goed, maar op de fiets had ik er wel last van. Zeker als het wat bergop of wind tegen was, voelde ik de pijn. Ik zat niet echt makkelijk op de fiets. Maar daar waar het niet te zwaar fietsen was, viel het nog wel mee. Toen ik van de fiets kwam, stond ik voorover gebogen en raakte ik met moeite rechtop. Maar zo stilaan begon het toch wel vlotter te draaien. Ik heb enkele keren gedacht aan opgeven, maar ben toch maar doorgegaan.

Je was …. in je age-group, maar je pakt je ticket voor Hawaii niet?
Nee, deze keer niet. Ik heb het ginder allemaal al wel gezien ondertussen.

Eneko Llanos (de winnaar sprak maar héél beperkt Engels, vandaar het korte gesprekje)

Dag Eneko. Kan je even vertellen hoe je race was?
Het ging eigenlijk perfect. Ik voelde me goed. Bij het zwemmen zat ik al vooraan in de wedstrijd. Ik ben op de fiets direct hard vertrokken en heb eigenlijk geen enkel zwak moment gekend. Bij het lopen had ik het lastig in de laatste 3km, maar mijn voorsprong was meer dan voldoende om de overwinning veilig te stellen.

Dit was je 3e deelname aan deze IM. Vorig jaar moest je opgeven. Wat ging er mis?
Vorig jaar had ik problemen met mijn rug. Dit jaar draaide alles gewoon perfect.

Bert Jammaer

Dag Bert. Wat ging er aan de wedstrijd vooraf?
Het was een perfecte winter. Ik ben geen enkele keer ziek geweest, ik heb geen enkele keer een training moeten schrappen. Dat was de vorige jaren zeker niet het geval. Juist vrijdag ging het even mis. Ik kreeg plots een aanval van migraine. Ik had dat zelf nog nooit gehad, maar mijn ouders hebben er wel soms last van. Ik heb een dafalgan genomen en tegen 19u was de hoofdpijn verdwenen. Ik heb die nacht nog goed geslapen, maar was er toch niet helemaal gerust in.

En heeft het je wedstrijd dan beïnvloed?
Nee, ik heb er niks last van gehad.

Hoe verliep je wedstrijd?
Het zwemmen ging wat minder goed. Ik was goed weg, maar telkens waar de stroming tegen zat, viel er een gaatje van een meter. Ik kon dat wel telkens weer toezwemmen. Opeens moet ik even wat aan het dromen geweest zijn en plots was er een gat dat ik niet dicht kreeg. Ik viel uiteindelijk terug op een 30" van de kopgroep.
Misschien was dat al bij al nog niet zo slecht. Ik heb hierdoor van in het begin mijn eigen tempo kunnen rijden. Die gasten aan de kop zijn er direct stevig ingevlogen. Ik ken mezelf. Had ik er bij gezeten, dan was ik mee gegaan en had ik mezelf misschien opgeblazen.
Boven op Timanfaya kwam ik Vuckovic tegen. De volgende helling in Tinajo moest hij lossen. Dan wist ik dat ik goed bezig was. Op de Haria ben ik Hector Llanos tegen gekomen. In de afdaling ben ik bij Pontano en Boecherer gekomen. Op de afdaling van de Mirador heb ik die 2 kunnen achter laten en is Liebetrau over mij gekomen. Na de afdaling zat een moeilijk stuk. Ik kreeg het even lastig, maar kwam er uiteindelijk wel terug goed door. Ik ben onstpannen binnen gereden naar de wissel.
Bij het lopen ging het heel goed de eerste 10-15km. Daarna begint elke kilometer door te wegen. Ik was Liebetrau intussen gepasseerd en liep van de 15e tot de 30e kilometer in 3e positie. Ik liep met een lichte opkomende kramp in de kuiten en kreeg het lastig. Ik zag Vuckovic afkomen. Ik kon niet aanpikken, maar probeerde wel om hem niet te ver te laten uitlopen. Ik hoopte enigszinds dat hij nog een inzinking zou krijgen. Ik heb alles uit de kas gelopen en ben tot op het laatste blijven vechten. Had ik het geweten, ik had de laatste kilometers wat op reserve gelopen. Dat had me nu wat minder zere benen bezorgd:-)
Maar ik ben heel tevreden. Het was een heel constante wedstrijd. De eerste 3 zijn ook geen kleine jongens. Je mag ook niet vergeten dat het alle 3 prof zijn. Ik heb nog een fulltime job.

Wat is jouw volgende afspraak?
16 juni, de Triathlon door Brugge.

Wim Cottyn

Wim, wat is jou Ironman achtergrond?
Dit was mijn 9e ironman. Hawaii wordt mijn 10e en laatste.

Je wou absoluut je ticket. Ging alles naar wens?
De IM van Lanzarote is de eerste Europese Ironman van het jaar. Ik had dit jaar geen tijd om op stage te gaan. Het extreem goede weer in april was dus een echte meevaller. De mensen die in Mallorca op stage zijn geweest, hebben het eigenlijk veel slechter gehad dan wij in België.
Ik heb ook sinds kort een nieuwe trainer. Marc Geerts trainde vroeger mijn zoon Gilles. Maar vermits die nu op de topsportschool triathlon zit, zocht Marc een andere atleet om te trainen. Hij moet iemand begeleiden voor zijn eindwerk. Marc verdient echt wel een pluim voor wat hij met mij bereikt heeft. Hij heeft de perfecte balans gevonden tussen trainen en werk. Ik ben namelijk werfleider voor een bouwbedrijf. Het is niet simpel aan triathlon te doen als je dagen van 7u tot 18u klopt.
In mijn laatste marathons crashte ik steeds op een 15km van het einde. Dit jaar is dat niet gebeurt. Marc heeft een andere opvatting dan hoe ik vroeger trainde. Ik dank dat dat er wel mee te maken heeft. Vroeger deed ik al eens piste trainingen met de atletiek-club. Voor een Ironman is dat niet nodig.

Je zegt dat Hawaii de laatste wordt?
Ja, zoals ik al zei heb ik een zware job. Daar nog eens zo hard bij trainen, weegt enorm zwaar op het sociale leven. Mijn zoon Gilles doet ook triathlon. Op den duur komt er thuis niks anders meer uit dan triathlon.

Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?
Het is alleszinds mijn mooiste. Ik was met een bang hartje naar hier gekomen. Na het zwemmen kwam ik ongeveer samen met mijn ploegmakker Marc uit het water. We zijn samen beginnen fietsen. Maar mijn benen voelden niet 100%. Marc reed heel hard en ik moest hem laten rijden. Eens na de Mirador kwam ik er terug door, en pakte ik één voor één weer plaatsen terug. Ik voelde daar dat ik goed bezig was. In tegenstelling tot die toppers, hebben wij een beetje verderop geen idee waar we ergens zitten in de wedstrijd. Achteraf bleek dan dat ik als 27e ben beginnen lopen. Ik heb mijn marathon puur op hartslag gecontrolleerd. Ik heb die gelopen in 3u25, wat hier in Lanzarote toch zeker niet slecht is.

Stephan Vuckovic

Stephan, hoe was je race?
Het ging van bij de start heel goed. We zaten in een klein groepje en er was weinig of geen contact met de anderen. Als ik achteraf de beelden van de age-groupers zag, ben ik blij dat ik niet in zo'n woelige massa moest liggen.
Ik was bij de kopgroep uit het water. Op de fiets vlotte het niet helemaal. Ik kreeg mijn hartslag niet echt naar omhoog, ik kon niet echt stevig doorduwen. Volgens mij heb ik de laatste weken te hard getrained. Ik ben in totaal een 20' minuten verloren op Llanos. Maar ik weet dat ik een sterke loper ben. Het voelde goed aan. Ik had mijn halve marathon in 1u22 gelopen. Ik vond het heel jammer voor Bert toen ik hem voorbij liep. Hij had een sterke race gedaan. Ik hoorde een licht vloekje. Maar Bert is nog jong, hij kan nog veel race winnen 🙂 Ik liep toen eigenlijk een beetje op reserve. Luc was te ver weg. Daar kon ik niet op terug komen. En Bert op Bert kon ik perfect controle houden.

Is voor jou de ommekeer volledig naar LD gemaakt?
Ja, ik ben nu 34. De snelheid is een beetje aan het minderen. Zowiezo, als je echt op topniveau wil mee draaien, moet je keuzes maken. Olympic distance en Ironman zijn niet te combineren.

Wat staat er nog op je programma?
Wel, met een beetje ouder te worden, heb ik minder zin om nog veel te racen. Ik heb niet meer de drang om elk weekend ergens aan de start te staan. Ik doe enkele locale wedstrijdjes, meer bij wijze van training. Maar mijn focus zal op Hawaii liggen.

 

 

Zaterdag 19/5 : race day

 

Het was ook als "journalist/fotograaf" een lange en vermoeiende dag. Toen ik om 5u45 in Puerto Del Carmen toekwam, heerste er al een enorme sfeer van nervositeit. Iedereen was de laatste hand aan het leggen aan de preparatie van de fiets. Alles moet perfect zijn voor zo'n evenement.
Ik heb in laatste instantie besloten om het bootje maar niet te nemen. Het was onduidelijk of ze terug aan wal gingen zijn tegen dat de eersten uit het water gingen komen. Dus heb ik de start maar afgewacht in de pers-box. Om 7u werd dan het startschot gegeven. Iets meer dan 1000 atleten stormden de oceaan in voor 2 rondes van 1,9km. Na een ronde moest er even een lus over het strand worden gelopen. Er was een afgescheiden groepje met daarin o.a. Luc Van Lierde, Eneko en Hector Llanos en Bert Jammaer.
Na 49'09" was de Duitser Andreas Boecherer als eerste van dat groepje uit het water. Luc Van Lierde was de snelste in de transition en sprong als eerste op de fiets. Even later vertrokken ook de 2 Llanos-broers samen met de Duitser Stephan Vuckovic. Bert volgde even later.
Bij de dames was de Finse Tiina Boman als eerste uit het water. Onze landgenote Kristien Vleugels, vorig jaar nog de snelste zwemtijd hier in Lanzarote, kwam als 2e de wissel binnen.
Ik had me intussen naar de persbus begeven. Een veel te grote, trage bus voor amper 2 persmensen. De bus raakte nergens door. De eerste stopplaats was Timanfaya. De Spanjaard Eneko Llanos was daar al 1 minuut van zijn concurrenten weggereden. De Argentijn Francisco Pontano, 2 weken geleden nog winnaar van de Vulcano triathlon hier op Lanzarote, kwam als 2e door. Van Lierde volgde in 3e stelling. Even later zagen we een verrassend sterke Bert Jammaer vlot doorkomen. De meest indrukwekkende doortocht was wel van de Duitser Steffen Liebetrau. Hij had een dikke 4 minuten verloren in het zwemmen en was duidelijk van plan om deze achterstand tijdens het fietsen weg te werken.
Intussen liet ik het persbusje voor wat het was. Dirk Van Gossum, winnaar 2001, en Bob Verbeeck waren o.a. samen met Marc Herremans, Ozark Henry en enkele Iron Managers de kop van de wedstrijd aan het volgen. Ik kon van hen een lift krijgen. Achteraf gezien was dit de beste keuze, want de Franse journalist die op de bus was gebleven had van de wedstrijd niks gezien.
We hebben de atleten nog eens kunnen spotten in Tinajo, op de fameuze Haria en na de afdaling van de Mirador Del Rio. Luc Van Lierde ging zichzelf sparen tot aan de Mirador en dan de gas open draaien. Tot op de Haria zagen we Luc stilletjes wat seconden terug pakken op Llanos. Op de Mirador naderde hij zelfs van een 5-tal minuten tot 2'50" op Llanos. Maar blijkbaar was er een probleem met de sportdrank van Luc. Hij kreeg last van zijn maag en moest overgeven. "ik heb de drank op training getest en het werkte perfect. Maar deze drank was pas 2 dagen geleden hier toegekomen en bleek veel geconcentreerder te zijn dan die die ik testte" zei Luc achteraf.
Luc verloor terrein op Llanos en ook Liebetrau kwam na 150km heel dicht bij Van Lierde.
Na 180km en 5u48'06" wedstrijd ging Eneko Llanos als eerste het loopparcours op voor de marathon. Liebetrau was in de laatste kilometers nog over Luc gegaan en kwam na een kleine 10 minuten achter Llanos de wissel binnen. De Duitser stapte later nog uit de wedstrijd. Luc kwam als 3e op het loopparcours, Bert als 4e.
Het was, zeker gezien de maagproblemen, een zware opdracht voor Van Lierde om bijna 10 minuten dicht te lopen. De marathon liep over 4 rondes van 10,5km. De eerste 3 rondes kwam Luc beetje bij beetje dichter bij. Hij liep een 2-tal minuten per ronde sneller dan de Spanjaard. Deze laatste kreeg het in de laatste 3km heel zwaar, maar ook bij Van Lierde begon het licht stilletjes te doven.
Eneko Llanos, wereldkampioen LD 2003 en 5e in Hawaii 2006, finishte in een tijd van 8u49'38" en werd daarmee de eerste Spanjaard die de Ironman van Lanzarote wint. Luc verloor in die laatste ronde nog 7 minuten maar werd knap 2e in een tijd van 8u59'13". Achter de finishlijn speelden zich terug de zelfde taferelen voor als vorig jaar. Luc stortte als een pudding in elkaar en moest voor verzorging naar de medische tent worden afgevoerd. "Daarvoor doen we het toch" zei hij grappend terwijl hij lag te rillen op zijn bed.
Bert Jammaer was intussen ook nog een schitterende wedstrijd aan het afwerken. Hij liep met 3u04'56" een schitterende marathon, maar moest in de laatste ronde toch nog de Duitser Vuckovic laten gaan. Deze laatste werd 3e in een tijd van 9u04'11". Ironbertje finishte 4e in 9u05'08". Hij wou top-5, hij kreeg een 4e plaats. De Duitser Boecherer legde beslag op de 5e plaats.
Bij de Dames domineerde de Finse Tiina Boman van begin tot eind. Ze zette een tijd neer van 9u58'41". De 2e plaats was voor de Canadese Tara Norton. De Nederlande Sione Jongstra maakte het podium volledig. Kristien Vleugels werd vorig jaar nog 9e en kon nu 3 plaatsjes doorstijgen naar de 6e plaats. Françoise Wellekens verging het iets minder goed dit jaar. Zij werd 10e.
De beste Belgische age-grouper was Nico Huyberechts. Hij finishte 15 overall  Loïc Hélin startte bij de PRO's onder Franse licentie en werd ondanks een mindere voorbereiding 17e overall. Peggy Claerbaut won haar age-group F35-39. Christian Meuser werd 2e in de age-group M50-54. Ook Wim Cottyn pakte zilver in zijn category M40-44

lanza_finish_001 lanza_finish_002
lanza_finish_004 lanza_finish_036

Meer foto's en interviews binnenkort op de site

Vrijdag 18/5

Een dag voor de race begint bij vele atleten de spanning echt wel te stijgen. Puerto Del Carmen onderging een volledige metamorfose en werd intussen  omgebouwd tot een heus triathlon dorp. Ikzelf ben gisteren en deze ochtend een deel van het van het fietsparcours gaan rijden. De Ironman van Lanzarote zal niet meer worden wat het was. Een van de factoren die deze wedstrijd tot "zwaarste IM ter wereld" maakte, was het loodzware, verschrikkelijk slechte wegdek. Het eiland stond er om bekend dat de asfalt ongeveer even soepel reed als onze Vlaamse kinderkopkes. De Canarische eilanden hebben van het Spaanse vasteland subsidies gekregen om alle wegen te vernieuwen. Het enige echte slechte stuk dat nog niet was hersteld, werd uit het parcours geschrapt. Er zal dus een pak sneller worden gefietst en er zal, hopelijk, heel wat minder lekke-band en ander mechanisch fietsleed zijn.

De weersvoorspelling voor morgen is dubieus. Het ene weerbericht spreekt van bewolkt en bij grote uitzondering een zwakke ZW wind in plaats van de gebruikelijke N wind. Dit betekent meewind tijdens de zware beklimmingen. In andere weerberichten wordt over onweer gesproken. Het wordt dus afwachten.

Deze middag was er de officiële persconferentie. Uiteraard was Luc aanwezig op deze persconferentie. Vorig jaar werd hij 7e, maar hij was niet tevreden met het resultaat. Hij was dan ook de allereerste die zich inschreef voor de wedstrijd, waardoor hij nummer 1 kreeg.
Luc: "Ik ben vorig jaar van trainer, Paul Van den Bosch,  veranderd. De schade was zo groot, dat Paul  2 jaar nodig had om me terug tot een degelijk niveau te brengen. Vorig jaar was het dus vooral belangrijk om de draad weer op te pikken en weer wedstrijd ervaring op te doen. Resultaten waren van minder belang. Dit jaar heb ik een 20 a 25% meer getrained. Op zich moet ik nu nog niet echt presteren, maar is dit gewoon een test van wat het extra trainen heeft opgeleverd. Het is een test voor Hawaii, wat voor mij absoluut het allerbelangrijste is."

luc
20-25% meer getrained dan vorig jaar
luk-look
Luc's Look496 
Minder nieuws over Peter Van Mol. Zijn spierscheur van een tijd geleden is terug gekomen. Peter is
alweer naar België vertrokken. Een spoedig herstel Peter !
 hitech
Carbon, aerobars? Waarom?
belsele

Mijn 2 WTT ploegmakkers Christian Meuser en Luc
Smet. Voor Christian is dit zijn 30e Ironman. Hij
Gaat later dit jaar nog naar Nice. Luc heeft zich
ook nog aangelmeld voor de IM Klagenfurt. Dit jaar
weer een duo-ticket voor Hawai?
 ericdb

Voor hardrijder Eric De Beuckelaer is dit nieuwe
fietsparcours te "Soft". Dan moet ik maar wat
harder rijden hé.
 francoise

Francoise Wellekens kent Lanzarote op haar duim.
Ze werd vorig jaar nog 7e bij de F-PRO's en is in
Uitstekende vorm.
ericmichiels

De 3e WTT aan de start is Eric Michiels. Voor Eric is
Het de eerste IM. Hij deed zichzelf enkele maanden
geleden  de inschrijving cadeau voor zijn 40
verjaardag.
 jfp

Voor Jean-Francois Parent is dit de 3e keer
Lanzarote. Hij wil er 5 doen. Keep on going.
 lttl

Wim en Marc van LTTL zijn zo gevaarlijk dat ze
achter de tralies werden opgesloten.
 brugge

Jeroen Ramon kwam vorig jaar al eens proeven en
wist nu vriendin Peggy Claerbout en clubmakker
Karel Lievens te overtuigen.
kareldaems
Karel Dems is een van de 3 van de Geelse Triathlon
Club. Voor Karel is dit de eerste IM. "Ik wou
Frankfurt meedoen, maar die was volzet. Ik was in
januari hier op stage geweest, dus…""
 klaus

Geen Belg, maar het vernoemen waard, is de
Duitser Klaus Ursin. Klaus is blind, maar zijn han-
dicap zal hem niet weerhouden om de IM mee te
doen.  Zijn begeleider Andreas zal Klaus tot aan
de finish gidsen.

Donderdag 17/5

Bert Jammaer werd al 2 keer 6e in een Ironman. IronBertje voelt zich super en hoopt hier in Lanzarote op een top 5.
Luc Van Lierde zag er héél scherp en ontspannen uit. Luc zou vooral mentaal veel sterker zijn geworden. Hij wordt dan ook getipt als favoriet.
Mieke Dupont, ingeschreven bij de F-Pro's, start niet aanstaande zaterdag. Ze is ziek geweest en is onvoldoende gerecupereerd om te kunnen starten.
Marc Herremans, gelukkig enkel om te trainen in Lanzarote, had al de pech dat het vliegtuig vol was, waardoor zijn handbike in Madrid is blijven staan.
Ikzelf werk momenteel aan de praktische uitwerking van hoe ik de wedstrijd het best kan volgen en zo snel mogelijk beelden en commentaar op de site kan krijgen.

Deze avond was er de landenparade. Ik kwam tot de conclusie dat er nog een landgenoot aan mijn oog was onstsnapt. Loïc Hélin komt namelijk uit onder zijn Franse licentie. Loïc zit volop in de verhuis en is een beetje vermoeid. Finishen is voor hem al voldoende, vertelde hij me.

parade
parade2

Inmiddels is er één en ander geregeld voor de coverage zaterdag. Ik ga mee op de boot om de start in beeld te brengen. Om 8u15 vertrekt het persbusje en gaat het fietsparcours op. Er wordt op enkele mooie strategische plaatsen gestopt zodat we foto's kunnen maken. Eens terug in de wisselzone kan ik al verslag uitbrengen op de site. Daarna ga ik weer in de arena om het lopen en de finishes vast te leggen. Het wordt een unieke ervaring, maar het zal een zware dag worden.