Net als veel andere triathlons heeft ook Ironman bijzonder veel moeite om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor het WK op Kona, dat volgende week donderdag én zaterdag plaatsvindt. Sterker nog; juist omdat het WK dit jaar over twee dagen is verspreid, heeft Ironman een tekort aan vrijwilligers en daarom is het besluit genomen minder verzorgingsposten langs het parcours te plaatsen. 

Dat meldt Brad Culp – journalist voor Triathlete Magazine – op Twitter. “Tijdens de marathon zal er iedere 1.6 mijl een drankpost zijn, in plaats van de gebruikelijke 1 mijl. Dat gaat zwaar worden voor de langzamere atleten. Daarnaast is er bij het fietsen niet iedere 7, maar iedere 10 mijl een verzorgingspost.”

Culp is blijkbaar geen groot fan van Ironman, want voegt ook nog een ironische boodschap toe. “Hulp gezocht. Miljardenbedrijf zoekt onbetaalde vrijwilligers voor een meerdaags evenement op een afgelegen eiland. Als je interesse hebt; boek een vlucht naar en onderdak op Kona. Vrijwilligers worden beloond met een katoenen t-shirt die je verplicht dient te dragen en waar je binnen een paar seconden in zweet.”

Donderdag 6 oktober vindt de profrace voor vrouwen plaats en zaterdag 8 oktober die voor de profmannen. Verspreid over beide dagen racen ook de Age Groupers.