Niet Fenella Langridge, Niet Lisa Norden of één van de andere deelneemsters, maar Els Visser is de grootste favoriet voor de overwinning bij Ironman Busselton. In ieder geval als het aan Ironman zelf ligt, want in een persbericht wordt de Nederlandse genoemd als grootste kanshebster voor de eindzege.

Vaak komt het niet voor dat een Nederlandse profatleet als grootste favoriet wordt bestempeld, maar in het geval van Visser is het niet bepaald gek: ze kent een geweldig seizoen en won vorig weekend nog Challenge Canberra, onder andere ten koste van Langridge. Vorig jaar werd Visser tweede bij Ironman Busselton. “En ik vind het heerlijk om hier weer terug te zijn”, aldus de atlete tegenover Ironman. “Ik heb mijn meest succesvolle jaar als profatlete achter de rug en ik hoop het seizoen af te sluiten met een solide prestatie.”

Visser komt ook Lotte Wilms – die vorig jaar derde werd – tegen. Een preview op die Nederlandse battle vind je hier. Ironman Busselton vindt zaterdagnacht Nederlandse tijd plaats.