Ironman VR bleek afgelopen seizoen een groot succes met – ondanks wat opstartproblemen – ontzettend veel deelnemers (126.000, red.) die wereldwijd deelnamen aan de verschillende virtuele races die wekelijks werden gehouden. Er waren zelfs 97 atleten die geen enkel event oversloegen. Dat succes ging natuurlijk ook niet voorbij aan Ironman zelf en dus wordt het online ‘wedstrijdsysteem’ verder uitgerold middels een ‘You vs You’ campagne. “Dit zal atleten motiveren doelen te stellen en die doelen na te streven.”

Naast de virtuele races die de komende tijd weer plaatsvinden – je vindt een overzicht onderaan dit artikel – krijgen deelnemers ook toegang tot trainingen, achtergrondinformatie en andere challenges. “We kijken er naar uit om atleten een kans te bieden zich voor te bereiden op het wedstrijdseizoen”, aldus Earl Walton, Global Director of Training and Coaching bij Ironman. “We weten dat onze atleten graag willen trainen en willen racen, zowel fysiek als virtueel.”

Terwijl de eerste Ironman VR race van het jaar er alweer op zit, een fietstocht van 40 kilometer, zijn ook de aankomende events alvast uitgerold:

Date Virtual Race Format
Jan 11 – Jan 17 IRONMAN VR2 Run 10 km
Jan 18 – Jan 24 IRONMAN VR3 Brick: Bike 20 km, Run 5 km
Jan 25 – Jan 31 IRONMAN VR4 Sprint Distance
Feb 1 – Feb 7 IRONMAN VR5 5150 Olympic Distance
Feb 8 – Feb 14 IRONMAN VR6 Sprint Distance
Feb 15 – Feb 21 IRONMAN VR7 Half Distance
Feb 22 – Feb 28 IRONMAN VR8 Ride 40 km