Dat triatleten het liefst iedere week aan de start van een nieuwe race staan is weinig nieuws onder de zon, maar nu blijkt – eens te meer – dat we in dit ‘gekke jaar’ ook graag alternatieven zoeken als dat racen even niet gaat. Na al diverse successen te hebben gezien bij verschillende ‘virtuele’ races wereldwijd, blijkt ook Ironman VR27 Kona een groot succes.

Meer dan maar liefst 8.000 atleten deden er namelijk mee aan de Long Distance die solo moest worden afgelegd, waarbij atleten uit 117 verschillende landen kwamen. Amerikanen waren met 2200 deelnemers het best vertegenwoordigd, terwijl ook atleten uit het Verenigd Koninkrijk (550 deelnemers), Duitsland (net onder de 500 deelnemers), India (meer dan 350 deelnemers), Canada (meer dan 300 deelnemers) en de Filipijnen (meer dan 250 deelnemers) overduidelijk acte de présence gaven.

Veel starters, veel uitvallers én debutanten

Terwijl er dus meer dan 8.000 atleten van start gingen voor hun Solo Long Distance, lag het aantal finishers beduidend lager: ‘slechts’ 1526 atleten kwamen over hun virtuele, eigen finishstreep. 123 van hen finishten daarmee hun eerste Long Distance.