De ITU heeft aangekondigd dat het Multisport World Championships van 2021 naar de stad Townsville in Australië gaat. In deze vijfde editie van het multisports festival zijn er weer verschillende wereldtitels te verdelen. Het Wereldkampioenschap Multisports van de ITU vindt over een maand in het Spaanse Pontevedra plaats en komt volgend jaar in 2020 eerst nog naar Almere.

Het multisport festival van de ITU wordt het grootste sportevenement ooit in Townsville. Volgens de Australische minister voor tourisme, Kate Jones, komen meer dan 8000 atleten en toeschouwers naar de Australische stad. ,,Dit betekent veel voor Townsville en zal de reputatie van stad als een gastheer van wereldklasse voor grote evenementen vergroten. We investeren in dit soort evenementen om het tourisme en de lokale economie te ondersteunen. Daarnaast komen de ITU Multisport World Championships ook regionale evenementen zoals het Townsville Triathlon Festival ten goede.”

Tijdens de ITU Multisport World Championships van 2021 worden voorlopig vijf disciplines georganiseerd voor zowel elite mannen als vrouwen, Age Groupers en para-atleten. Er zullen tien wedstrijddagen zijn.

Ondertussen wordt er in Almere hard gewerkt aan het parcours voor de Cross Triathlon. Er wordt een compleet nieuw mountainbikeparcours van in totaal ongeveer 14 kilometer, inclusief 200 hoogtemeters aangelegd. Hier gaven we eerder al een inkijkje.