Het is altijd mooi als er nieuwe triathlons op het programma staan. Triathlons die voor het eerst worden gehouden en de kalender – die overigens toch al goed gevuld is – nog wat extra glans geven. Afgelopen zaterdag gebeurde dat ook dankzij de Triathlon Vathorst.

Deze wedstrijd werd uiteindelijk – althans de OD – gewonnen door Izak Hanse. In een tijd van 2:03:41 volbracht hij de 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Na het zwemmen keek Hanse nog tegen een ruime minuut achterstand aan op grootste concurent Martijn Paalman, maar deze maakte hij tijdens het fietsen en lopen goed. Paalman pakte daardoor uiteindelijk de tweede plek, 42 seconden na de winnaar. De laatste trede op het mannenpodium ging naar Han Peter Lucas: hij finishte 2:23 minuut achter Hanse.

Eerste vrouw was Carla van Rooijen. Zij had 2:25:45 uur nodig om de race te volbrengen. Ook bij de vrouwen maakte de winnares de tijd die met het zwemmen verloren was, goed in de rest van de wedstrijd. Daar waar Van Rooijen als negende uit het water kwam, fietste zij naar een tweede plek en stormde vervolgens door naar de winst. Marloes Voorhout kwam 1:19 minuut later over de streep, gevolgd door Leontien Waaijer, die zeven minuten achter Van Rooijen als derde finishte.