Afgelopen donderdag – eergisteren – ging ze van start voor haar dubbele Long Distance en zojuist is Jacomina Eijkelboom over de streep gekomen van die extreme uitdaging. Inderdaad, dat betekent dat de ultra-atlete de afgelopen uren 7600 meter heeft gezwommen, 360 kilometer heeft gefietst en 84 kilometer heeft hardgelopen. De nachten en het slechte weer konden haar daar niet bij tegenhouden.

Aangezien Eijkelboom al donderdag van start ging, betekent het dat ze twee nachten heeft doorgehaald, ook al was er ook tijd om af en toe een powernap te doen. Misschien nog wel het zwaarst was de hevige regenval waar Nederland de afgelopen dagen mee te maken heeft gehad, of het feit dat de dubbele Long Distance ook nog eens grotendeels offroad plaatsvond. Het zwemmen kostte Eijkelboom 2:49:39 uur, het fietsen 25:31 uur en het lopen 16:17 uur. Haar totale tijd bedroeg 46:48 uur.

Eijkelboom is overigens niet vreemd van lange, extreme uitdagingen. Eerder schreven we al over haar uitdaging waarbij ze van Londen naar Parijs zwom, fietste en liep.