Het nieuws dat Jan Frodeno de griep heeft en daarom Ironman 70.3 Oceanside, die dit weekend plaatsvindt, aan zich voorbij moet laten gaan, is een grote teleurstelling voor veel fans wereldwijd en natuurlijk ook voor de atleet zelf. Maar op social media ontstaan behoorlijk veel discussies waarin eigenlijk één vraag centraal lijkt te staan; is Frodeno écht ziek, of heeft hij gewoon nog niet de vorm die hij zou willen hebben?

Frodeno zou dit weekend zijn rentree maken na een moeilijke periode vol blessureleed. Nog één keer hoopte de Duitser – die door velen nog steeds wordt gezien als de beste atleet aller tijden – zich te kwalificeren voor Kona en daar dan de wereldtitel te pakken. Dat gaat hem sowieso niet lukken; na dit jaar stopt hij ermee en in 2023 reizen de mannen voor het WK Ironman niet naar Kona, maar naar Nice. En dus zijn de pijlen van Frodeno nu op die wedstrijd in de Franse badplaats gericht.

Maar, nu heeft Frodeno dus te maken met een eerste tegenvaller van het seizoen 2023. In een video vertelde hij dat hij een virus te pakken heeft en daarom dit weekend niet in actie komt. Volgens veel volgers op social media is dat echter slechts een smoes en is Frodeno gewoon niet goed genoeg om nu in actie te komen en laat hij de wedstrijd daarom aan zich voorbij gaan. Ook stelt een aantal ‘fans’ dat hij nooit meer het niveau gaat halen dat hij nodig heeft om competitief te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Frodeno (@janfrodeno)