Nadat Jan Frodeno afgelopen donderdag bepakt en bezakt op het vliegveld aan kwam, kon hij al snel weer huiswaarts keren. Zijn papieren om naar Amerika te mogen vliegen, bleken niet op orde en dus leek deze race – na zoveel maanden zonder wedstrijden – alsnog aan zijn neus voorbij te gaan. Zijn management lijkt hemel en aarde te hebben bewogen om de Duitse topfavoriet tóch nog op het vliegtuig naar Miami te krijgen en dat wierp zijn vruchten af, want Frodeno maakte zojuist kenbaar dat hij onderweg is.

“Het zijn een paar hectische dagen geweest”, zegt hij op Instagram. “Heel veel telefoontjes en mails, heen en weer. Ik ben op het vliegveld. Vrijdag is de eerste race van het seizoen. Ik kan niet wachten. Ondanks alle ‘ups’ en ‘downs’ gaat het goed. Ik kijk ernaar uit om een dutje te doen tijdens de vlucht en straks aan de andere kant mijn benen weer te kunnen rekken.”

Met nog drie dagen te gaan tot Challenge Miami, heeft de Duitser kans om alles op orde te maken en te wennen aan de nieuwe tijdzone. Om 19.00 uur Nederlandse tijd zal een indrukwekkend lijstje profatleten het tegen elkaar opnemen op de Homestead-Miami Speedway. De race zal uitgebreid live te volgen zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan Frodeno (@janfrodeno)