Afgelopen woensdag vroeg Jan Frodeno zijn volgers om ideeën te opperen voor een nieuwe sportieve uitdaging. Het duurde niet lang voordat Lionel Sanders met een plan kwam: hij biedt Frodeno aan om op zijn kosten Ironman Coeur D’Alene te racen. Frodeno reageert nu op een aantal van de ideeën, maar gaat nog niet in op het idee van Sanders. Wel op een ander idee waarbij Sanders betrokken is: “Er waren een paar goede voorstellen voor een nieuwe uitdaging – bedankt aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Een ‘latte art-off’ tussen mij en Lionel was één van de grappigste. Het is nu tijd om door alle challenges heen te gaan en serieus te kijken wat interessant is.”

Eén ding is zeker: Sanders zou zowel in een Long Distance als in een barista-wedstrijd moeite hebben om Frodeno – die recent nog zijn eigen café-restaurant opende – te verslaan, want Frodeno is niet alleen een ‘triathlon master’, maar ook een ‘koffie koning’. Er waren nog veel andere leuke voorstellen, zoals het achterstevoren doen van een triathlon, het werelduurrecord aanvallen op de fiets, de Tour de France rijden en het nog eens kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Het was Instagram-gebruiker ‘Benjaminbriu’ die op het idee kwam iets met koffie te doen: “Wie maakt een betere espresso? Jij tegen Sanders.” Het voorstel van Cameron Wurf zal waarschijnlijk niet Frodeno’s voorkeur hebben: “Geen enkele trainingssessie doen tussen Kona en nu.”

Een andere leuke suggestie kwam van ‘Akersbergatf’: “Per discipline de strijd aan gaan met de beste atleten binnen die sport. Dus zwemmen tegen topzwemmers, fietsen tegen profwielrenners en lopen tegen de beste hardlopers. En dan proberen niet meer dan tien procent langzamer te zijn dan de winnaar.”