Een heel gul en bijzonder aanbod van Lionel Sanders: de Canadees stelt voor alle reiskosten op zich te nemen als Jan Frodeno de strijd met hem aangaat tijdens Ironman Coeur D’Alene. “Niemand inspireert mij meer om een betere atleet te worden dan hij”, schreef Sanders onder een Instagram throwback foto naar een zij-aan-zij battle tussen hem en Frodeno tijdens Ironman 70.3 Oceanside in 2015. 

“Jan, ik hoorde dat je op zoek bent naar een uitdaging”, gaat hij verder. “Ik wil je vlucht, hotel, huurauto en maaltijden betalen als je met mij komt racen tijdens Ironman Coeur D’Alene. Ik weet dat de startlijst al bekend is gemaakt, maar ik heb het vermoeden dat een late inschrijving van de G.O.A.T. (greatest of all time, red.) geen probleem is.” De race staat gepland voor 27 juni.

Het is niet lang geleden dat we de twee nog samen zagen racen. Tijdens Challenge Miami stonden ze zelfs naast elkaar op het podium. Frodeno op de hoogste trede en Sanders naast hem op een tweede plaats. Sanders kwam toen overigens niet in de buurt van Frodeno, want de Duitser was ongenaakbaar tijdens het lopen. 

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

A post shared by Lionel Sanders (@lsanderstri)