Vorig jaar won ze de 1/3e Triathlon Klazienaveen al en dat was vandaag niet anders: Janien Lubben heeft laten zien dat de wedstrijd haar ligt én in prima vorm te steken. Met een tijd van 3:04:56 werd ze ook nog eens vijfde overall. Bij de mannen won Wolter van Popta.

De wedstrijd ging over 1500 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen en dat ging Lubben dus meer dan prima af. Lubben had 24:41 minuut nodig voor haar swim, zat vervolgens 1:36:37 uur op de fiets en volbracht haar vijftien kilometer hardlopen met een tijd van 58:32 dik onder het uur. Uiteindelijk klokte Lubben een winnende tijd van 3:04:56 en daarmee bleef ze onder andere Annemarie Rustenburg en Sarah-Lynn Reuver voor. Rustenburg werd tweede in 3:10:19 en finishte daarmee ook heel sterk binnen de top tien overall. Reuver werd derde in 3:15:08.

In de mannenrace was het dus Van Popta die er met de zege vandoor ging, al was het verschil met runner-up Tristan Dik redelijk klein. Van Popta won de wedstrijd in een tijd van 2:54:18 en bleef net iets meer dan anderhalve minuut voor Dik, die dus het zilver mee naar huis nam in een tijd van 2:55:49. Robert Mijwaart, die ook een goede race beleefde en derde werd, moest iets meer toegeven op de snelste mannen en finishte met een eindtijd van 3:00:29 net boven de drie uur.

Promotie:

Zelf meegedaan aan Triathlon Klazienaveen? Bij Performance Poster kun je een volledig gepersonaliseerde poster bestellen met jouw naam, eindtijden en natuurlijk de parcoursen. Klik hier voor de volledige collectie.