Hoe bruut de Barkley Marathons is, blijkt wel uit de eerste cijfers die via X (voorheen Twitter en altijd de beste manier om de wedstrijd te volgen, red.) binnendruppelen: na ‘slechts’ zeventien uur is de eerste helft van het deelnemersveld al uitgestapt. Op dit moment wordt de wedstrijd, die gisteren van start ging, aangevoerd door de vrouwelijke Jasmin Paris, die in haar derde van vijf rondes loopt.

De uitgevallen lopers kwamen daar dus bij lange na niet en zijn al voor of net ná ronde één gestopt. Op dit moment lopen vier hardlopers in de derde ronde: naast Jasmin Paris ook Damian Hall, John Kelly (vorig jaar één van de drie finishers, red.) en Ihor Verys. Zij begonnen na een kleine twintig uur aan hun derde ronde. Na het volbrengen van die derde ronde, over ruim dertig kilometer dus, hebben ze in ieder geval de ‘Fun Run’ volbracht. Om de volledige Barkley Marathons te volbrengen, dienen daarna dus nog twee rondes te worden gelopen.

De Nederlander Thomas Dunkerbeck – de enige Nederlander aan de start – liep in het begin van de race in de kopgroep mee, maar verloor door een navigatiefout de aansluiting. Op moment van schrijven finishte hij, na 22:08:53 uur, zijn tweede ronde.