Terwijl we dit weekend een relatief rustig triathlonweekend hebben, werd er vandaag wel geracet in de enige pro-race van Ironman: Ironman 70.3 Memphis. In een race waar logischerwijs veel Amerikanen aan de start stonden, waren het uiteindelijk Jason West (USA) en Ellie Salthouse (AUS) die er met de winst vandoor gingen.

West legde de basis voor die zege al vrij snel in de wedstrijd, al kwam hij wel met een minuut achterstand op de snelste zwemmer Marc Dubrick uit het water. Op dat moment lag West tweede en had hij een groep van acht atleten in zijn voeten. Op de fiets klonterden die atleten al vrij snel samen, waardoor er dus een enorme kopgroep ontstond. Die kopgroep bleef zeer lang bij elkaar en pas in de slotfase van het fietsonderdeel werden er nog wat verschillen gemaakt. Zo kwam Ben Hoffman als eerste van de fiets, binnen een minuut gevolgd door onder andere Bradley Weiss, Timothy Reed, Andre Lopes en ook West.

Na iets meer dan drie kilometer had West vervolgens de koppositie overgenomen en die gaf hij ook niet meer uit handen. Toch bleven de verschillen minimaal en uiteindelijk, toen hij na 3:45:05 uur over de finish kwam en de zege claimde, had hij slechts 1:35 minuut voorsprong op Weiss. Dubrick werd derde, op 4:23 minuut achterstand.

In de vrouwenrace een totaal ander beeld, want daar zette Salthouse direct de snelste zwemtijd neer (27:23 minuut, red.) en tijdens het fietsen wist ze die voorsprong tot meerdere minuten uit te bouwen. Dat ze tijdens haar halve marathon weer een aantal van die minuten verloor op de altijd sterk lopende Jackie Hering maakte eigenlijk al niet meer uit, want na 4:12:35 uur had ze nog een marge van 1:09 minuut over toen ze als eerste over de streep kwam en dus kort mocht wachten tot Hering het zilver opeiste. Ali Brauer werd derde, op 13:49 minuut van de winnares.