Het is de zoveelste titel voor Jetze Plat, maar het maakt de prestatie er uiteraard niet minder om: in Madrid is hij Europees Kampioen triathlon – al werd de race vanwege een slechte waterkwaliteit omgezet in een duathlon – geworden. Daarmee volgt hij het Nederalndse succes van eerder vandaag op, toen Maurits Morsink ook al Europees Kampioen werd.

Plat kwam in de PTWC-categorie na 55:29 minuut over de finish en was daarmee de enige atleet die onder het uur bleef. De Oostenrijker Florian Brungraber werd tweede in 1:00:27 en Nederlander Geert Schipper was met een tijd van 1:00:39 vervolgens goed voor het brons. In totaal gingen er zes mannen van start.

In de vrouwenwedstrijd gingen vijf atletes van start. Margret IJdema werd op grote achterstand vijfde. De wedstrijd werd gewonnen door Eva Maria Moral Pedrero en IJdema kwam bijna een kwartier later over de finish.