Met grote overmacht is Maurits Morsink zojuist naar de Europese titel PTS2 (para) gesneld. In Madrid had hij minuten voorsprong op zijn eerste achtervolgers, waarmee de para-atleet dus ruimschoots sterk genoeg was om zich tot Europees Kampioen te kronen.

Morsink had in totaal 1:03:34 uur nodig voor zijn loop-, fiets- en looponderdeel (vanwege slechte waterkwaliteit werd de wedstrijd omgetoverd tot een duathlon) en bleef daarmee vier minuten voor op de nummer twee, Jules Ribstein uit Frankrijk. Gianluca Valore werd weer ruim veertig seconden later derde. In totaal gingen er vijf atleten van start in de PTS2-categorie.

In Madrid – waar vandaag de para-atleten in actie komen en morgen de elite-atleten voor hun EK OD – was meer Nederlands succes. Nico van der Burgt werd tweede in de PTS3-categorie. Zijn achterstand op winnaar Daniel Molina was een kleine minuut, maar hij liet vijf anderen achter zich. In diezelfde PTS3-categorie maar dan voor vrouwen, werd Sanne Koopman tweede. Winnares Elise Marc finishte in 1:10:47 en Koopman kwam bijna twintig minuten later als tweede over de streep. In totaal gingen hier drie vrouwen van start.