,,Helaas ben ik afgelopen woensdag hard gevallen met de motor. Hierbij heb ik een zware hersenschudding en een scheurtje in mijn nekwervel opgelopen. Alles zal volledig herstellen, maar het zal even tijd nodig hebben.” Het is een heftige boodschap die Jetze Plat eerder vandaag op zijn Facebook plaatste. ,,Alles zal volledig herstellen, maar het zal nog veel tijd nodig hebben”, laat hij vervolgens aan de NOS weten.

Plat zat woensdag op zijn crossmotor – één van zijn andere hobby’s waar hij zichzelf nu iets meer tijd voor gaf omdat de Paralympische Spelen van Tokyo niet doorgaan in 2020 – maar kwam daarbij dus lelijk ten val. Ondanks zijn zware herschudding en scheur in nekwervel, laat hij bij de NOS optekenen ‘ontzettend veel mazzel’ te hebben gehad. ,,Ik moet nu zo’n zes weken met een nekkraag lopen, maar ik ben inmiddels weer thuis. Uiteindelijk hoefde ik maar één nachtje in het ziekenhuis te blijven.”

Een geplande hoogtestage in Italië gaat voor Plat ook niet door. ,,We gaan weer opnieuw opbouwen”, toont hij zich desalniettemin positief. Daarnaast biedt hij meteen zijn excuses aan voor het feit dat hij op veel binnengekomen berichtjes niet heeft gereageerd. ,,Dat is niks persoonlijks, maar kijken naar een schermpje is even niet mijn hobby.”