Alles dat wordt aangeraakt door Jetze Plat lijkt in goud te veranderen: dat hebben we regelmatig gezien en ook deze week was het weer raak. Nadat hij de afgelopen dagen al de Nederlandse titels handbiken individueel en tijdrit had veroverd, werd hij gisteren ook nog Nederlands Kampioen Paratriathlon.

In Sittard stond het open NK Paratriathlon op het programma, als alternatief voor het NK dat eerder dit seizoen in Alphen aan den Rijn gepland stond. ,,Het was ontzettend leuk om eindelijk weer een wedstrijd te hebben. Omdat het een open NK was, kon iedereen meedoen en daardoor zagen we flink wat nieuwe gezichten”, legt bondscoach Bas de Bruin uit.

Veel nieuwe gezichten dus, maar toch was het Plat die het goud in de rolstoelklasse mee naar huis nam. Ook geen echte verrassing was het dat de altijd sterke Geert Schipper daarachter beslag legde op het zilver.  Daar weer achter was het Brendan Bischoff die aantekende voor het brons. Titels in de andere klasses gingen onder andere naar Margriet IJdema, Joleen Hakker, Sander Koomen, Maurits Morsink, Nico van der Burgt, Rob Noordzij en Sjaak van den Berg.

Volgens De Bruin zijn alle Nederlandse atleten in bloedvorm. ,,Er werden supersnelle tijden gerealiseerd. Als morgen het WK zou worden gehouden, zou iedereen met een medaille thuiskomen.”