Jan Frodeno, Lucy Charles, Patrick Lange, Javier Gomez en nu ook Joe Skipper. Allemaal moeten ze het WK Ironman in St. George – dat op 7 mei plaatsvindt – missen. In Skipper’s geval gooide een coronabesmetting, die hij opliep na zijn deelname aan Ironman Zuid-Afrika begin april, roet in het eten.

“Het spijt me aan te moeten kondigen dat ik me terug moet trekken uit het WK Ironman in St. George vanwege een coronabesmetting”, aldus Skipper. “Het is zo jammer. Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik keek uit naar deze race en had het gevoel dat het parcours en de omstandigheden in mijn voordeel zouden werken. Helaas testte ik twee weken geleden – met wat griepklachten – positief op het coronavirus. Nadat de eerste symptomen wegzakten, voelde ik me heel erg moe. Ik heb het rustig aan gedaan en ik begin eigenlijk nu pas weer te trainen, maar het gaat absoluut nog niet zo goed als normaal of zoals ik zou willen presteren in de trainingen in aanloop naar een WK.”

Het betekent dat Skipper dus niet aanwezig zal zijn in St. George. “Ik heb het gevoel dat als ik in St. George zou starten, ik mezelf geen recht zou doen en niet competitief kan zijn. Daarbij zou ik het risico lopen om lange-termijn schade aan te richten, de rest van mijn jaar weg te gooien of zelfs erger.”