In afstand legde hij 120 Long Distances af, hij doorkruiste 18 landen en inmiddels zit de tocht van Jonas Deichmann erop; gisteren bereikte hij, na 429 dagen onderweg te zijn geweest, de eindstreep van zijn ‘Triathlon Around the World’. Een makkelijke reis was dit logischerwijs niet altijd.

Zelfs de laatste dagen kreeg Deichmann nog te maken met tegenslag, toen hij verschillende sneeuwbuien moest doorstaan. Eerder had hij in Rusland ook al te maken met een enorme sneeuwstorm. “Het was een ongelooflijk avontuur met zo ontzettend veel ups and downs, maar voor nu ben ik vooral blij dat ik gefinisht ben.”

Deichmann ging in september 2020 van start met een fietstocht van Munchen naar Karlobag, Kroatië. Daar begon hij aan 450 kilometer zwemmen langs de Adriatische kust. 54 dagen later bereikte hij Dubrovnik, waar hij opnieuw op de fiets stapte, dit keer voor 17.000 kilometer dwars door Oekraïne en Rusland. Vervolgens ging hij de Stille Oceaan over (uiteraard niet zwemmend, red.) om in Mexico, van Tijuana tot Cancun, zijn 120 marathons te lopen. Dat deed hij in 117 dagen, in totaal zo’n 5060 kilometer. Toen hij daarna de boot naar Lissabon pakte, hoefde hij ‘alleen’ nog maar 4000 kilometer terug te fietsen naar München.

Binnenkort verschijnt er een film over het avontuur van Deichmann en daarnaast heeft hij een boek geschreven dat deze week nog uitkomt. Ondertussen kun je op zijn YouTube-kanaal veel filmpjes van de tocht zien.