Terwijl Super League Triathlon regelmatig met nieuwe formats komt – onlangs werd er nog aangekondigd dat ze eSports richting WK en OS willen ontwikkelen – en we afgelopen jaar dankzij Challenge Family en de PTO konden genieten van de Collins Cup, is er zojuist opnieuw een heel nieuw format aangekondigd. Tijdens de zogenaamde ‘Couples Championship’ racen bekende triathlonkoppels tegen elkaar en niet voor niks, want er staat maar liefst 100.000 dollar op het spel.

De wedstrijd staat gepland voor 6 maart 2022 en zal in Florida worden gehouden. Pro triatleten die langer dan zes maanden een relatie met elkaar hebben, kunnen meedoen. De eerste atleet van het koppel zwemt eerst 400 meter, fietst vervolgens 16 kilometer en loopt dan nog vijf kilometer. Daarna legt de tweede partner dezelfde afstand af en ook daarna is de race nog niet klaar, want dan doen beide atleten dezelfde afstanden nog een keer.

De titelsponsor van het event is Waterfall Bank. Koppels die zullen racen zijn onder andere Josh Amberger en Ashleigh Gentle, Jaryd Browne en Emma Pallant, Mirinda Carfrae en Timothy O’Donnell, Paula Findlay en Eric Lagerstrom, Lara Gruden en Sam Long, Kirsten Kasper en Matt Sharpe, Aaron Royle en Non Stanford en Vincent Luis en Taylor Spivey. Een overzicht van álle koppels vind je hier.