Volgend jaar een wereldkampioenschap eSports triathlon en op termijn wellicht zelfs het nieuwste onderdeel op de Olympische Spelen: als het aan Super League Triathlon (SLT) en World Triathlon ligt worden er grote stappen gemaakt binnen het indoor triathlon racen. Daarom zijn de twee een samenwerking met elkaar aangegaan.

SLT heeft natuurlijk al ervaring met het organiseren van eSports-toernooien: in 2019 werd in Rotterdam gezwommen in een zwembad en gefietst en gelopen op zwift en dit jaar gebeurde dat opnieuw in Rotterdam, maar ook in London. De komende jaren zal dit fenomeen waarschijnlijk alleen maar groeien getuige de nieuwe samenwerking tussen SLT en World Triathlon, waarbij er zelfs direct ingezet wordt op een WK eSports.

Deze indoor races zullen gebundeld worden onder de titel ‘Arena Games Triathlon’ en moeten ‘de volgende stap in de groei van het innovatieve concept van eSports binnen de triathlonwereld’ zijn, waarbij het wereldkampioenschap een daadwerkelijk erkende discipline zal zijn.

Michael D’hulst, de man achter SLT, verklaart: “We nemen samen met World Triathlon de volgende stap in iets dat al een grote leercurve had. In deze samenwerking is ‘de sky the limit’. Dit zou zomaar eens de volgende Olympische discipline kunnen worden.”

Uit welke wedstrijden de indoor series zal bestaan, wordt op korte termijn aangekondigd. In 2022 zal er sowieso een wereldkampioen gekroond worden.

Werk aan de winkel is er sowieso, want bij alle voorgaande wedstrijden werd de race hier en daar ontsierd door falende technologie, zoals bijvoorbeeld niet functionerende hardloopbanden.