Het Internationale Paralympische Committee (IPC) heeft aangekondigd dat de Paralympische Spelen van Parijs (2024) 11 medaillewedstrijden voor para-triatleten kent. Daarnaast worden er 120 atleten toegelaten, veertig meer dan in Tokyo.

Tijdens de Paralympische Spelen in Parijs zal er door para-triatleten worden gestreden in de categorieën PTWC, PTS2, PTS3, PTS4, PTS5 en PTVI (mannen) en PTWC, PTS2, PTS4, PTS5 en PTVI (vrouwen). Dat betekent drie extra medailleraces ten opzichte van Tokyo. In totaal zullen er 54 mannen (18 meer dan in Tokyo) en 50 vrouwen (14 meer dan in Tokyo) racen en dan zijn er ook nog achttien aan te wijzen spots, om dus in totaal op 120 atleten uit te komen.

“We zijn zeer verheugd met deze beslissing, die aantoont dat Paratriathlon één van de belangrijkste sporten binnen het Paralympische programma is”, aldus World Triathlon President Marisol Casado. “Helaas heeft de PTS3-categorie het voor de vrouwen niet gehaald, maar we zullen alle opties onderzoeken om het vrouwelijke atleten alsnog mogelijk te maken zich te kwalificeren voor Parijs 2024.”