Tijdens de Super League Triathlon in Rotterdam mag tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee – misschien wel de grootste publiekstrekker – het op 23 augustus onder andere opnemen tegen Richard Murray en Jonas Schomburg, waarmee spektakel gegarandeerd lijkt. De Brit heeft er alvast zin in. ,,Het is een gekke periode geweest, voor iedereen. De routine van racen en trainen werd onderbroken, dus ik vind het geweldig dat er nu een Super League Triathlon gaat plaatsvinden.”

Brownlee geeft tegenover de organisatie aan zich fit te voelen, goed getraind te hebben en dus klaar te zijn voor deze eerste krachtmeting. Zwemmen zal worden gedaan in een zwembad, terwijl het fietsen en hardlopen virtueel in Zwift wordt volbracht. ,,Natuurlijk zou ik liever een normale triathlon doen”, zegt Brownlee daarover. ,,Maar het is wel geweldig dat we in ieder geval weer kunnen racen. Ik vind het interessant en ben benieuwd wat er met dit format gaat gebeuren.”

Vreemd gaat het sowieso worden voor Brownlee, want hij heeft al drie maanden niet in een zwembad gelegen. ,,Ik hoop er eind deze maand weer in te kunnen. Daarnaast zal ik de komende tijd wat vaker op de loopband gaan trainen.”

Ook bij de vrouwen zal er een sterk deelnemersveld aan de start staan, met onder andere Rachel Klamer, Cassandre Beaugrand, Taylor Spivey en Georgia Taylor-Brown.