Afgelopen zondagavond is een jonge hardloopster tijdens haar training in elkaar geslagen en buiten westen achtergelaten langs de kant van de weg. Het gewelddadige incident vond rond 21:00 uur plaats in de Edense wijk Veldhuizen. Toen een voorbijganger de verwonde vrouw later aantrof aan de kant van een fietspad schakelde zij de politie in, schrijft de Gelderlander.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de hardloopster dusdanig is toegetakeld dat ze, nadat de dader haar achterliet, flauwviel. ,,De vrouw is hard geslagen en in hulpeloze toestand achtergelaten. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld. Een zeer ingrijpend incident”, reageert de woordvoerder. Hoe lang het duurde voordat de vrouw werd gevonden is onduidelijk en ook de daders is de politie nog niet op het spoor. In verband met de privacy van het slachtoffer mag de politie niet zeggen hoe het op dit moment met haar gaat.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden. ,,We zijn bezig met het onderzoek en hopen in contact te komen met mensen die eventueel wat hebben gezien en/of gehoord. Dit kan ook eerder op de avond zijn.” Via het nummer 0900-8844 of via de Facebook van de politie in Ede, kunnen mensen zich melden.