Vincent Luis, Nicola Spirig, Kristian Blummenfelt en Georgia Taylor-Brown: het is een indrukwekkend lijstje aan namen dat de Professional Triathletes Organisation bekend maakte als de eerste vier ‘wildcards’ voor de PTO 2020 Championship tijdens Challenge Daytona op 6 december. Deze succesvolle atleten op voornamelijk de korte afstand zullen het opnemen tegen de grootste namen op de lange afstand zoals bijvoorbeeld Lionel Sanders, Sebastian Kienle, Tim O’Donnell, Meredith Kessler en Heather Jackson. Niet alleen strijden de topatleten om het eremetaal op dit Wereldkampioenschap Middle Distance, ook wordt er onder hen een prijzenpot van maar liefst één miljoen dollar verdeeld.

,,Het was absoluut geen moeilijke keuze om deze vier topatleten te selecteren voor de reeds zwaar bezette PTO 2020 Championship”, aldus PTO voorzitter Charles Adamo. ,,Met Luis en Taylor-Brown als huidige World Triathlon kampioenen, Blummenfelt als wereldrecordhouder op de Middle Distance én de geweldige Spirig, is er weinig twijfel of zij een strijd kunnen leveren voor de titel. Het is een mooi vooruitzicht voor triathlonfans van over de hele wereld om deze atleten het op te zien nemen tegen de sterren van de midden en lange afstand.”

Vincent Luis: ‘Heel blij dat ik geselecteerd ben’

De Franse Luis kijkt alvast uit naar deze bijzondere wedstrijd: ,,Ik ben heel blij dat ik geselecteerd ben als één van de wildcards voor de PTO 2020 Championship. Het is geweldig om te zien hoe de PTO werkt om de professionals in onze sport te steunen en ik kijk er naar uit om het op te nemen tegen ‘s werelds beste triatleten.” De Engelse Taylor-Brown, die naast Luis menig World Cup domineert, sluit zich daar bij aan: ,,Het is een eer om geselecteerd te zijn als wildcard voor de PTO 2020 Championship. Zeker naast iemand als Nicola Spirig, een legende in onze sport. Ik kijk er heel erg naar uit om onderdeel te zijn van dit iconische evenement.”

Nicola Spirig: ‘Starten naast de besten, maakt het een écht kampioenschap’

De Zwitserse ‘Superfrau’ Spirig werkte de afgelopen twintig jaar aan een indrukwekkend palmares en mag genoemd worden als één van de grootste namen ooit binnen ‘onze’ triathlonsport. ,,Ik ben verheugd dat ik geselecteerd ben en hier kan strijden naast de beste triatleten ter wereld”, reageert de atlete. ,,Dit wordt een écht kampioenschap. Ik ben dankbaar dat de PTO en Challenge Daytona in staat zijn om zo’n geweldig evenement neer te zetten in dit moeilijke jaar.”

Kristian Blummenfelt: ‘Het zal een slopende race worden’

De enige atleet in dit lijstje met al geringe ervaring op de langere afstand, de Noorse Blummenfelt, weet een beetje wat hij kan verwachten van zijn collega triatleten op deze Middle Distance. ,,De PTO 2020 Championship is één van de grootste evenementen dit jaar en ik ben verheugd dat ik een wildcard heb gekregen. Aangezien ik geracet heb tegen de beste atleten op de Middle Distance, kan ik erg waarderen dat ik dat nu weer mag doen en ik weet zeker dat het een slopende race zal worden.”