Het is een ontwikkeling waar ze meer dan trots op mag zijn: Shirin van Anrooij maakte zojuist bekend een profcontract te hebben getekend bij de wielerploeg Trek-Segafredo. ,,De kogel is door de kerk. Ik ben trots om aan te kondigen dat ik vanaf 2021 profwielrenster zal zijn. Dank aan Trek-Segafredo voor deze geweldige kans.”

Een heel onverwachte stap is het natuurlijk niet, aangezien Van Anrooij zich de afgelopen jaren steeds meer begon toe te leggen op het wielrennen. Niet zonder succes ook, want zo pakte Van Anrooij onder andere vorig jaar nog de Nederlandse titel tijdrijden voor junioren terwijl ze kort daarna ook de Europese titel tijdrijden voor junioren pakte. Niet dat ze daarbij inboette op haar duathlon-kwaliteiten, want in 2019 werd Van Anrooij ook ‘nog even’ Nederlands kampioen duathlon over de korte afstand.

De afgelopen periode was Van Anrooij steeds vaker te bewonderen binnen het profpeloton, zowel in het veld als op de weg. Vorige week reed ze nog mee tijdens de Brabantse Pijl, waar ze als junior 26e tussen de elite rensters werd.