In een zonnig Hoogerheide heeft Shirin van Anrooij zojuist de Nederlandse titel duathlon kort (2,5 – 20 – 5) gepakt. Ze hield hierbij verdedigend kampioene Jony Heerink nipt achter zich, terwijl Sophie van der Most derde werd.

Bij de eerste 2,5 kilometer lopen gingen Shirin van Anrooij en Sophie van der Most aan de leiding, maar Heerink zat ze op de hielen en wist bij het fietsen bij de twee dames aan te sluiten. Aanvankelijk sloot Marije Hijman aan, maar zij moest de kopgroep weer laten gaan. De drie koploopsters reden tijdens de twintig fietskilometers in eerste instantie steeds verder weg bij de concurrentie, maar in de laatste ronde waren negen achtervolgsters toch weer dichter gekomen. Toch leek het  podium bepaald bij aanvang van het laatste looponderdeel. De drie dames moesten alleen onderling nog uit gaan maken wie op welk treetje mocht gaan staan.

Van Anrooij maakte haar intenties meteen duidelijk er liep langzaam weg bij Heerink, terwijl Van der Most voor haar derde plek moest vechten. Uiteindelijk won Van Anrooij in een eindtijd van 56 minuten, ongeveer een tiental seconden voor Heerink en circa een halve minuut voor Van der Most.