Na zijn prolongatie van zijn wereldtitel toonde de Franse Vincent Luis zich zojuist zeer content, vooral met het feit dat er eindelijk weer zo’n belangrijke wedstrijd op het programma stond. ,,Het was heerlijk om weer te kunnen laten zien wat we kunnen. Dan meteen mijn Wereldtitel prolongeren is natuurlijk een heerlijk cadeau.”

Overigens is ‘cadeau’ wellicht een bijzondere omschrijving, want de Fransman moest er keihard voor knokken, al ging dat hem aardig goed af. De hele wedstrijd draaide hij van voren mee en zeker tijdens het lopen bepaalde hij constant het tempo. Na een vernietigende versnelling in de laatste kilometer bleek Luis overduidelijk de sterkste. ,,Ik wist dat ik sterk was, maar zeker na zo’n gek jaar is het afwachten wat je in een wedstrijd kunt. En net zo belangrijk: wat de anderen kunnen. Ik ben natuurlijk enorm blij en ga dit zeker vieren.”

Verrassing van de dag: Vasco Vilaca

Misschien wel de grootste verrassing van de dag was de Portugese Vasco Vilaca, die het zilver mee naar huis nam. Na een sprint met de franse Léo Bergere, die dus brons pakte, verzekerde Vilaca zich van een tweede plaats. ,,Ik ben nog jong”, stak het twintigjarige talent direct van wal. ,,Toen ik op de startlijst keek, wist ik dat het een hele zware dag zou worden. Je strijdt hier tegen de allersterkste atleten ter wereld. Dat ik nu tweede van de wereld ben, is iets waar ik eigenlijk niet eens van had durven dromen.”