Vorige week stond hij nog aan de start van zijn eerste Middle Distance tijdens Challenge Salou – waar hij tweede werd – vandaag mocht hij weer aan de bak in Spanje, dit keer op de voor hem bekende korte afstand: Jorik van Egdom werd zojuist zestiende tijdens Europe Triathlon Cup Barcelona. Die positie had hij met name te danken aan een goed looponderdeel, want Van Egdom klokte de vijfde snelste looptijd (14:31 minuut). Naast Van Egdom stonden er nog drie andere Nederlanders aan de start: Menno Koolhaas, die 25e werd, Donald Hillebregt (33e), Joey van ‘t Verlaat (36e) en Victor Goené (58).

De wedstrijd werd gewonnen door de Spaanse David Castro Fajardo in 51:39 uur. De Engelse Connor Bentley legde elf seconden later beslag op het zilver en de Zuid-Afrikaanse Jamie Riddle, maakte het podium compleet (+0:15).

Van Egdom lag na het zwemonderdeel op redelijke achterstand van de kop. 35 seconden later dan de Nieuw-Zeelandse Dylan McCullough, die het hardst zwom, bereikte Van Egdom zijn fiets. Op de fiets deed Van Egdom zijn best het gat te dichten, maar de kopgroep was al vrijuit gegaan. Vooral tijdens het lopen sloeg hij toe. In een knappe 14:31 minuut liep Van Egdom richting een zestiende plek.

Koolhaas lag negentien seconden achter de snelste zwemmer na het eerste onderdeel, fietste nagenoeg even hard als Van Egdom en noteerde vervolgens een tijd van 15:01 minuut op het afsluitend looponderdeel.