Rani Skrabanja kwam zojuist als 23e over de streep in de door de Duitse Nina Eim gewonnen Europe Triathlon Cup Barcelona. Eim, die 57:42 minuut nodig had om haar race te volbrengen, deelde het podium met de eveneens Duitse Lena Meissner en de Engelse Olivia Mathias; laatstgenoemden moesten tot in de laatste meters strijden voor het zilver. De Europe Cup in Barcelona trok in totaal ruim 70 atleten aan, waaronder nog zeven Nederlanders. Naast Skrabanja waren dat: Anna Witteveen (35e), Silke de Wolde (36e), Marit van den Berg (54e), Eva Cornelisse (56e), Kim van ‘t Verlaat (61e) en Maaike Vooren (62e).

Na het zwemonderdeel lag Skrabanja nog op een achttiende plaats. Daarmee miste ze de kopgroep net en zo kwam ze in een achtervolgende groep terecht op de fiets. De snelste zwemtijd – 9:40 minuut –  werd geklokt door Mathias. De uiteindelijk winnares, Eim, klom als vierde aan wal. De andere Nederlandse dames bevonden zich na het zwemonderdeel buiten de top veertig.

Op de fiets wist het groepje van Skrabanja het gat tot de kop niet te dichten en zo zag Skrabanja na het tweede onderdeel nog op tegen een achterstand van ongeveer 40 seconden tot de eerste vrouw.

Dankzij een looptijd van 16:45 minuut liep Eim zeker niet de snelste vijf kilometer, maar gezien de voorsprong die de atlete samen met de andere podiumfinishers genoot na het fietsen, was het alsnog voldoende om de zege te pakken. De beste looptijd werd genoteerd door de Spaanse Maria Casals Mojica, die 16:26 minuut liep. Skrabanja had 17:10 minuut nodig voor dit laatste onderdeel en daarmee stelde ze dus een 23e plaats veilig.