Klazienaveen zat vandaag niet stil: zo vond er niet alleen het NK op de halve afstand plaats, maar vanmiddag ook het NK jeugd en junioren. De Nederlandse titels bij de jeugd gingen naar Mauro Dieters en Sonja de Koning. Grote winnaars bij de junioren waren Ian Pennekamp en Barbara de Koning.

Jeugd dames
Na 36:15 minuut passeerde Sonja de Koning als eerste Nederlandse de finish om zichzelf voor een jaar lang tot Nederlands Kampioen te bekronen. De tweede podiumplaats ging naar Noémi van Derkaaij die 25 seconden toe gaf op De Koning. Het brons was voor Aniek Mars, die daar was zes seconden achter zat.

De wedstrijd werd overigens gewonnen door Felipa Herrmann, maar zij is geen Nederlandse en pakt dus ook geen Nederlandse titel.

Jeugd heren
De grote eer bij de mannen op het NK jeugd was aan Mauro Dieters: hij pakte het lint en dus het goud na 35:46 minuut. Hugo Overmeen nam het zilver mee naar huis (+0:20) en het brons was aan Gus Otte besteed (+0:35).

Junioren dames
Ook Barbara de Koning mag het komende jaar rondfietsen in een rood-wit-blauw fietsshirt. Zij trok namelijk vol overtuiging de titel naar zich toe op het NK voor junioren. Met een eindtijd van 1:05:40 over 750 meter zwemmen, 21,5 kilometer fietsen en 5,1 kilometer lopen wist zij onder andere Silke de Wolde en Robin Dreyling achter zich te houden. Voor de tweede en derde plek was het nog heel spannend tussen laatstgenoemden. Uiteindelijk was het De Wolde die het zilver voor de neus van Dreyling weggreep op slechts één seconde. Zo ging Dreyling er dus met het brons vandoor (+1:12).

Junioren heren
Ian Pennekamp maakte bij de mannen op het NK junioren als eerste kennis met de finishboog. Hij ging er met de nationale titel vandoor in een eindtijd van 1:00:25. Niels van Lanen zat hem op de hielen en finishte met het zilver, op negen seconden van de winnaar. Ook een mooie dag voor Olaf Jan Bosscher: hij sleepte het brons binnen op 34 seconden afstand van Pennekamp.