Niemand minder dan Sven Strijk en Yvonne van Vlerken hebben zich vandaag tot Nederlands Kampioen Middle Distance gekroond. In Klazienaveen gaven de twee nationale kampioenen hun concurrenten het nakijken.

Strijk heeft lang op deze titel moeten wachten, maar vandaag was het zo ver en pakte hij de Nederlandse titel op de halve afstand. Na een ietwat verwarrende wedstrijd leek Mark Oude Bennink aanvankelijk het zilver te pakken. Echter werd hij na de finish gediskwalificeerd voor het niet uitzitten van een penalty. Het regende vandaag sowieso al penalties: zo zaten ook Martijn Dekker, Milan Brons en Evert Scheltinga in de tent na het fietsen. Milan Brons liet zich hier niet door stoppen en ging er na wat onduidelijkheid dus alsnog met het zilver vandoor (+4:43). Met Steff Overmars was dit NK podium compleet, het brons ging naar hem op 8:03 minuut van de overall winnaar. Dit was overigens niet Strijk: de wedstrijd werd gewonnen door Duitser Jan Strattman (3:53:05). Tweede overall werd Strijk en derde Per van Vlerken, die dus ook niet voor de nationale titel mee streed (+2:28).

De volledige reactie van winnaar Sven Strijk:

(tekst gaat verder onder video)

Yvonne van Vlerken oppermachtig

Wie vanzelfsprekend wel voor de nationale titel streed, was Yvonne van Vlerken. En met succes, want de ervaren triatlete toonde zich vandaag oppermachtig. Zij pakte de titel in een tijd van 4:19:46. Miriam van Reijen kwam als tweede over de streep en pakte daarmee het zilver op dit Nederlands Kampioenschap (+3:57). Het brons was aan Tessa Kortekaas besteed: zij finishte op 4:52 minuut afstand van Van Vlerken en complementeerde daarmee dus het podium.

Zie hieronder de volledige reactie van kersverse winnares Van Vlerken.