De Australiërs Steven McKenna en Laura Dennis hebben afgelopen nacht (Nederlandse tijd, red) de eerste editie van Challenge Vietnam op hun naam geschreven. Mckenna deed dat in een tijd van 4:05:03 en Dennis deed dat in een tijd van 4:31:34.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze eerste Challenge Vietnam misschien nog niet het allersterkste pro-veld kende, maar dat maakte de wedstrijd er niet minder interessant om. Het was in ieder geval Mckenna die het verschil maakte tijdens het fietsen en lopen. Hij kwam na 26:44 minuut nog tegelijkertijd uit het water met de Taiwanees Chang Tuan Chun, maar tijdens de daaropvolgende onderdelen bleek McKenna net een maatje te groot voor Tuan Chun. Uiteindelijk pakte de Australiër het goud na 4:05:03, ruim zeven minuten voordat Tuan Chun het zilver opeiste. Weer ruim zeven minuten later, bijna acht minuten zelfs, pakte de Australische Samuel Tebeck het brons in een tijd van 4:20:08.

(tekst gaat verder onder foto)

McKenna pakt het goud. (Foto: Challenge Family)

Bij de dames stond er geen maat op Laura Dennis. De Australische bleef met een eindtijd van 4:31:34 haar landgenoten Lisa Tyack en Emily Donker ruim voor. Tyack finishte na 4:54:39 en Emily Donker na 5:28:33. De op z’n zachtst gezegd tegenvallende eindtijden konden vanzelfsprekend geen roet gooien in het Australisch’ feestje.