Kai van den Brink sleepte zojuist een mooie zesde plek binnen tijdens het WK Cross Triathlon voor junioren in Targu Mures, Roemenië. De atleet stopte de klok na 1:00:18 uur en finishte daarmee precies vijf minuten achter de winnaar: de Italiaanse Ruslan Farci.

Na 500 meter zwemmen lag Van den Brink perfect in de race. Slechts één atleet bevond zich nog voor hem, maar die zou uiteindelijk niet finishen. Na 6:54 minuut mocht Van den Brink richting zijn fiets. Farci lag na dit eerste onderdeel op een zevende plek, vijftien seconden achter de Nederlandse atleet.

Op de fiets legde Farci er echter een flink tempo op en zo raasde hij naar voren toe. Van den Brink fietste ruim drie minuten langzamer dan de Italiaanse atleet en zag zo verschillende atleten aan zich voorbij komen.

Van den Brink noteerde tot slot een looptijd van 15:07 minuut over 3,6 kilometer, waardoor hij op een nette zesde plaats eindigde. Farci kreeg nog met een paar sterke concurrenten te maken tijdens het lopen, maar zijn voorsprong was groot genoeg om de eerste plek te behouden. Farci deelde het volledig Italiaanse podium met Niccolo Sancisi en Lukas Lanzinger, die er nog een spannende eindsprint uitpersten voor het zilver en bijna gelijktijdig finishten. Sancisi trok uiteindelijk aan het langste eind (+0:28).