De 1 kilometer zwemmen, 26.2 kilometer mountainbiken en 7 kilometer off-road hardlopen viel de Nederlanders zojuist zwaar tijdens het WK Cross Triathlon, want allemaal kwamen ze op forse achterstand van de winnaar binnen. Het best werd gepresteerd door Wouter Dijkshoorn, die elfde werd in een door Franse atleten gedomineerde wedstrijd. Ondanks de behoorlijke achterstand mag de elfde plaats tussen een 32-koppig deelnemersveld een mooie prestatie genoemd worden.

Het waren Arthur Serrieres, Felix Forissier en Arthur Forrissier die het podium namelijk rood-wit-blauw kleurden, maar dan wel in de omgekeerde volgorde. Serrieres won de wedstrijd in 2:01:01 en werd op 1:26 minuut gevolgd door zijn landgenoot Felix Forissier. Diens broer Arthur Forissier werd derde op 2:28 minuut van de winnaar.

Vanaf dat moment was het dus wachten op de Nederlanders, die op ruime achterstand binnenkwamen. Dijkshoorn was de eerste van het stel, finishte als elfde en gaf 12:50 minuut toe op de winnaar. Vervolgens volgden Joep Staps als negentiende (+17:31), Koen de Leeuw als twintigste (+18:20), Quirijn Waaijenberg als 21e (+19:58) en Timo Feenstra als 23e (+21:40).

Waaijenberg en Feenstra kwamen ook uit in de U23-categorie, waar in totaal tien atleten raceten. In die categorie werden ze zevende en achtste.