Nederlands succes in Bahrein gisteren; met Karin Niewenhuijsen en Thomas Cremers stonden er twee Nederlandse duatleten op het podium bij de 2022 Asia Triathlon Duathlon Championships Manama. Nieuwenhuijsen overtroefde iedereen en mocht plaatsnemen op het hoogste treetje van het podium, terwijl Cremers uit een kopgroep van zes uiteindelijk naar een mooie derde plaats liep.

De wedstrijd bestond voor beide atleten uit 10 kilometer hardlopen, 40.6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Opvallend genoeg heeft de organisatie nog geen enkele uitslag online geplaatst, maar één ding is zeker; Nieuwenhuijsen was iedereen de baas en won de wedstrijd.

Daarmee plaatst de Nederlandse zich meteen voor de World Games 2022, die in het Amerikaanse Birmingham zullen plaatsvinden. De World Games is een internationaal multisportevenement bedoeld voor sporten, of disciplines of evenementen binnen een sport, die niet aan de Olympische Spelen deelnamen. Cremers werd dus derde en plaatste zich ook voor de World Games.

Thomas Cremers derde. (Foto: aangeleverd)