Ze kwam naar Amerika voor deelname aan de Couples Championships, maar besloot nu ze daar toch was nog een andere race mee te pakken: Rachel Klamer werd vandaag derde tijdens Americas Triathlon Cup Sarasota-Bradenton. Opvallend genoeg pakte Barbara de Koning – die eerder deze maand al liet zien in goede vorm te verkeren – slechts negen seconden achter Klamer een vierde plek.

De wedstrijd werd bij de dames gewonnen door de Amerikaanse Kirsten Kasper. Bij de mannen ging de winst naar de Zuid-Afrikaanse Richard Murray, de man van Klamer, die recent nog aankondigde in de toekomst voor Nederland te racen. De race zou eigenlijk gisteren al plaats hebben gevonden, maar vanwege een tornadowaarschuwing en extreem slecht weer, werd het evenement uitgesteld.

Na 350 meter zwemmen, klom een grote groep dames nagenoeg gelijktijdig aan wal. Ook tijdens het 12,5 kilometer lange fietsonderdeel kwam hier geen verandering in. Dat zorgde ervoor dat alles op het lopen aan kwam. Over 2500 meter trok Kasper op dat laatste onderdeel de winst naar zich toe. De Amerikaanse stopte de klok na 32:47 minuut. De Canadese Emy Legaut pakte een tweede plek (+0:03), Klamer werd dus derde (+0:08) en De Koning passeerde de streep als vierde (+0:17).

In tegenstelling tot de topfavorieten bij de vrouwen, moest Murray zich na het zwemmen terug knokken aangezien de Engelse Daniel Dixon een groot gat sloeg tijdens dit eerste onderdeel. Murray genoot echter de voordelen van een grote groep tijdens het fietsen en zo werd de Engelsman al snel teruggehaald. Tijdens het looponderdeel slaagde Murray er uiteindelijk in de Amerikaanse Kevin McDowell er af te sprinten. Murray passeerde de streep na 29:14 minuut. McDowell werd een seconde later tweede en Dixon legde beslag op het brons (+0:09).