Hij was de laatste jaren al vaak te vinden op de trainingskampen van de Nederlandse equipe – niet heel verwonderlijk aangezien hij de man van Rachel Klamer is, maar toch leverde dat soms scheve gezichten op bij andere atleten die niet mee mochten – maar de komende jaren zal dat alleen maar meer worden: Richard Murray stapt namelijk definitief over naar de Nederlandse ploeg.

“Ik heb ’s zomers al in Nederland gewoond. Ik hou van het land en van de manier waarop de sport georganiseerd is. Ik werk graag samen met de NTB en ik kijk ernaar uit om na het volledig herstel van mijn hartoperatie van vorig jaar uit te komen in de World Triathlon Championship Series en in de Mixed Team Relay namens Nederland.”

Na het vertrek van Marco van der Stel – die niet meer uit zal komen op het hoogste niveau – was er een vacature open voor die Nederlandse Mixed Relay ploeg, die verder wordt opgevuld door Jorik van Egdom, Maya Kingma en Rachel Klamer. Andere gegadigden voor die vierde plek lijken op dit moment Donald Hillebregt, Menno Koolhaas en wellicht jonge talenten als Mitch Kolkman en Ian Pennekamp.

Murray geeft meteen ook aan dat zijn toekomst in Nederland ligt en hij hoopt op een dag coach te zijn. Eind afgelopen jaar kwetste hij echter een behoorlijk aantal Nederlandse topatleten door te zeggen dat topsport hard is en dat zij er maar mee moeten dealen. Dit deed Murray op socials en was een reactie op atleten die hun ongenoegen hadden geuit over de misstanden op het NTC. Murray kampte afgelopen jaar daarnaast met hartproblemen