“Ik stop met een lach. Ik heb besloten dat ik met pensioen ga als professioneel atleet.” Marco van der Stel kondigde vanmorgen zijn afscheid als proftriatleet aan. “Ik zou wel een boek kunnen schrijven over alles wat ik zag, heb geleerd en meegemaakt de afgelopen jaren. Maar ik deel een paar hoogtepunten met jullie.”

“Ik ben heel trots dat ik kan zeggen dat ik naar de Olympische Spelen ben geweest; dat ik daar de beste prestatie uit mijn leven neer heb kunnen zetten op het hoogste niveau, op het juiste moment én dat we vierde zijn geworden. We hebben ook een bronzen medaille op het WK en EK Mixed Team Relay gepakt. Ik won een Europa Cup, NK-titels en finishte in de top tien van een World Cup en top vijftien van een WTS race.”

Van der Stel leverde de afgelopen jaren vele mooie prestaties, waarvan de vierde plek in Tokyo tot een absoluut hoogtepunt mag worden gerekend. Hij sloot een mooi jaar af met een drukke septembermaand vol Super League Triathlon races. We gaan hem ongetwijfeld nog eens terugzien in wedstrijden, want hij laat al weten dat het hier niet helemaal ophoudt: “Ik kijk uit naar nieuwe kansen en ik weet zeker dat ik betrokken zal blijven in de sport!”