Er stond een flinke prijzenpot op het spel, maar het waren niet Rachel Klamer en Richard Murray die deze mee naar huis mochten nemen. Het stel finishte vandaag, tijdens de Couples Championships in Florida, als achtste. Dat kwam vooral door de niet succesvolle tactiek om Klamer als eerste te laten starten, daarmee raakten de twee al snel de aansluiting kwijt. Veel andere koppels lieten daarentegen de man als eerste 400 meter zwemmen, zestien kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. De wedstrijd werd gewonnen door de Australische Aaron Royle en Engelse Non Stanford.

Voor een bedrag van 10 euro was het kampioenschap live via Facebook te volgen. Er kwam echter een hoop commentaar op de slecht georganiseerde livestream, die ontbrak aan tussenstanden, waardoor het wedstrijdverloop lastig te volgen was. Wel stelde de organisatie een genereuze prijzenpot beschikbaar. Naast de 100.000 dollar die het winnende koppel bij mocht schrijven, kreeg ieder stel namelijk 10.000 dollar startgeld. Daar bovenop kreeg het stel dat tweede werd nog eens 20.000 dollar en het stel dat derde werd 10.000 dollar prijzengeld.

Al was het dus lastig om te zien hoe de wedstrijd precies verliep, bleven er na het eerste zwemonderdeel drie atleten over die een gat hadden geslagen op hun achtervolgers. Dat waren Royle, de Canadese Matt Sharpe en de Amerikaanse Eric Lagerstrom. Tijdens het fietsonderdeel ging Royle er in zijn eentje vandoor. Niemand wist hem meer bij te benen en zo genoot de atleet een voorsprong van 45 seconden op Sharpe bij aanvang van het lopen. Aangezien Klamer en Murray er voor kozen de wedstrijd met Klamer af te trappen, kwam het stel tijdens het eerste onderdeel op achterstand te liggen vergeleken met de mannen.

Royle behield zijn koppositie tijdens het lopen en tikte zo zijn vriendin, Stanford, als eerste weg. Stanford lag nog enkele seconden voor op de Amerikaanse Kirsten Kasper, de partner van Sharpe. Dankzij een sterk looponderdeel van de Franse Clement Mignon, kon hij zijn vriendin, de Franse Marjoleine Pierre, als derde wegtikken.

Al in het water zocht Kasper Stanford op, maar pas tijdens het fietsen wist ze haar in te halen. Met een voorsprong van tien seconden op Stanford, bestormde de Amerikaanse het loopparcours. Stanford baande zich echter een weg terug naar voren tijdens dit afsluitend onderdeel. Bij de finish hadden Stanford en Royle zo nog vijftien seconden over op Kasper en Sharpe.

De gehele top acht vind je hieronder: