Nog een kleine maand en dan staat Noël van Peij voor KiKa Extreme aan de start van Ironman 70.3 Westfriesland. En daar waar veel atleten die zich aansluiten bij KiKa Extreme voor het eerst een triathlon doen, heeft Van Peij al enige ervaring. Na een lastige periode vanwege de ziekte van zijn zoon, besloot de atleet vorig jaar dat hij zijn volgende triathlon serieus aan wilde gaan pakken én daarbij geld in te zamelen voor KiKa Extreme; een doel dat hem logischerwijs aan het hart gaat.

“Mijn zoon is ziek geweest. Hij had Hogdkin maar dat is goed te behandelen. Hij is ondertussen genezen verklaard. Het blijft spannend met onderzoeken die terugkomen, maar het is mooi dat er een behandeling is die aangeslagen is en dat het allemaal goed afgelopen is”, legde Van Peij uit toen we hem spreken tijdens de KiKa Extreme clinic in het Amsterdamse Bos. “Ik ben zelf onderzoeker van beroep en ik weet dus wat onderzoek kan betekenen voor kennis en dus ook voor de verbetering van behandelingen.”

Het motiveerde Van Peij om zich in te zetten voor KiKa Extreme en nog eens een halve triathlon te racen. “Ik wilde dit wel serieus aanpakken en ook mijn netwerk motiveren om goed te geven, maar dan moet ik daar zelf ook een goede prestatie tegenover zetten”, vertelt hij.

Die goede prestatie hoopt Van Peij in Hoorn dus te kunnen leveren, en aangezien hij al eerder een halve triathlon deed, heeft hij een mooi doel: “Ik wil toch wel mijn beste beentje voorzetten en dus – afhankelijk van het weer, de wind enzovoort – wil ik kijken of ik iets sneller kan zijn dan de vorige keer. Dat is toch ook het sportieve en fanatieke dat meespeelt.” Van Peij hoopt uiteindelijk een finishtijd van 5:20 uur te noteren.

Kijk het hele interview met Van Peij hieronder. Wil je KiKa steunen en tegelijkertijd Van Peij een spreekwoordelijk duwtje in de rug geven voor Ironman 70.3 Westfriesland? Doneren kan via zijn persoonlijke KiKa Extreme-pagina.

Meer informatie of aanmelden voor KiKa Extreme

Alle informatie over KiKa Extreme en eventueel aanmelden kan via deze pagina. Net als de afgelopen seizoenen volgt 3athlon.nl ook in 2022 alle KiKa Extreme-deelnemers en dus zul je het aankomende seizoen weer regelmatig artikels en interviews op beeld voorbij zien komen. Zo kijken we met de atleten vooruit naar hun wedstrijden en doen we natuurlijk ook verslag van die dagen zelf.