In de mannenwedstrijd waren de verschillen klein, in de vrouwenwedstrijd juist groot: hoe dan ook wonnen Koen van Dijk en Aline Kootstra dit weekend de Run Bike Run Hulsbeek. In een wedstrijd die werd getekend door opvallend weinig deelnemers, bleken zij in ieder geval de sterksten.

In de mannenwedstrijd over de korte afstand (2.4 km lopen – 18.4 km fietsen – 4.6 km lopen) bleef het in ieder geval lang spannend en viel de beslissing pas in de slotfase. Van Dijk, met een achtergrond als hardloper, bleek met een eindtijd van 47:28 minuut net iets te snel voor Rick Paffen, die in 47:32 minuut tweede werd. Timo Feenstra legde beslag op het brons en deed dat in een tijd van 47:38. Ook Stijn Jansen (47:58) en Luuk Vermunt (48:10) volgden kort op de snelste mannen.

In de vrouwenrace ging de overwinning naar Aline Kootstra, waarmee de kersverse Nederlands Kampioene Sprint Duathlon haar goede vorm nog maar eens onderstreept. Kootstra won de race in 53:46. Routinier Jony Heerink, eindelijk weer eens sterk terug in een klassement, werd tweede in 54:51 en daarna volgde een groot gat naar de nummer drie van de dag, Joyce Caro in 58:18.

Terwijl de Run Bike Run Hulsbeek onderdeel uit maakt van de dit jaar teruggekeerde Run Bike Run Series, was het lage aantal deelnemers even vervelend als confronterend. Bij de mannen gingen vijftien atleten van start, bij de vrouwen vijf.