Op de Sprint Afstand waren er twee triatleten die met kop en schouders boven de rest van het veld van de Rutbeek Triathlon uitstaken: Koen Wiggers bij de mannen en Jasmin Siersema bij de vrouwen. Met minuten voorsprong wisten zij de wedstrijd te winnen.

Wiggers deed dat in een tijd van 58:47. Op de finish wist hij echter nog niet dat hij gewonnen had, want er werd gedurende de dag in meerdere series gestart en dus was het ook na de finish nog een tijd spannend wat er zou gebeuren. Dankzij een zwemtijd van 8:39, een fietstijd van 29:19 en een looptijd van 17:35 minuut was hij in ieder geval zeker van de overwinning. Zwemmend noteerde Wiggers de zevende tijd, maar op de fiets en lopend was er niemand sneller. Overall dus ook niet, want Bouke Scheltinga werd tweede in 1:02:05 en Danny Boom derde in 1:02:13.

Ook Jasmin Siersema was vandaag oppermachtig. Zij won de wedstrijd in 1:08:47 en moest na het zwemmen (08:38), fietsen (35:03) en lopen (21:16) ruim drie minuten wachten tot Nynke Luijten als tweede over de finish kwam. Het brons ging naar Anne Siersema, die de Rutbeek Triathlon in 1:14:30 finishte.